umlaut lanceert nieuwe campus voor uittesten van 5G-toepassingen

14 juli 2022

umlaut, een onderdeel van Accenture, heeft een particulier 5G en standalone Open RAN-netwerk gelanceerd in Aken. Via dit 5G Campus Lab kunnen bedrijven ultrasnelle en low-latency connectiviteitsoplossingen ontwerpen, testen en implementeren zonder dat ze hun eigen netwerken hoeven te bouwen.

Een verscheidenheid aan toepassingen zal worden getest op het 5G-campusnetwerk, waaronder applicaties voor logistiek, productie, gezondheid en leven, nutsbedrijven en andere industrieën.

Door samen te werken met de labcampus van umlaut kunnen bedrijven, overheidsinstanties en andere organisaties hun toepassingsscenario’s realiseren met behulp van de expertise van het bedrijf. Zo krijgen ze inzicht in de technische en andere implicaties van 5G-netwerken voor hun digitale infrastructuur. En dit alles zonder een licentie aan te hoeven vragen en een eigen netwerk op te bouwen. Bedrijven die wel de middelen hebben om hun eigen privénetwerk te bouwen, kunnen gebruik maken van de beschikbare diensten om hun netwerk te ontwerpen, uit te rollen, te optimaliseren en te exploiteren. Ze kunnen medewerkers trainen en ervaring laten opbouwen met technieken en processen voor het beheer van particuliere netwerken.

Het is ook mogelijk voor bedrijven en overheidsinstanties om hun bestaande 5G-gebruikscasussen te valideren om problemen vooraf te identificeren en op te lossen, zoals ervoor zorgen dat verschillende endpoint devices en sensoren soepel kunnen samenwerken. Ook kunnen ze experimenteren met door umlaut ontwikkelde use cases. Deze omvatten toepassingen voor smart manufacturing, procesautomatisering, voorspellend onderhoud, medische toepassingen op afstand en realtime augmented reality voor digital twins.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This