Thales lanceert met S3NS eigen Trusted Cloud-bedrijf

13 juli 2022

Frankrijk richt zich steeds meer op data-soevereiniteit om zijn digitale economie te versterken. Slechts een paar weken nadat Capgemini en Orange hun Cloud de Confiance aankondigden, is er weer een Trusted Cloud-initiatief gelanceerd. In dit geval lanceert Thales een nieuw bedrijf – S3NS – dat clouddiensten in Franse handen en in Franse handen zal leveren.

S3NS is gelanceerd in samenwerking met Google. In oktober 2021 kondigden Thales en Google Cloud een samenwerking aan om gezamenlijk een Frans Trusted Cloud-aanbod te ontwikkelen dat grotendeels eigendom zal zijn van en beheerd wordt door Thales. Thales en Google willen bedrijven en openbare instellingen in Frankrijk helpen bij het innoveren en versnellen van hun digitale transformatie. Dit gebeurt op een manier die de Franse autonomie behoudt en de Franse soevereiniteit respecteert.

Vanaf 2024 zal S3NS zijn trusted cloud-aanbod aanbieden, dat alle functionaliteit, services en applicaties van Google Cloud zal combineren, terwijl het bescherming biedt tegen buitenlandse wet- en regelgeving, in overeenstemming met de vereisten van het Franse Information Systems Security Agency (ANSSI) , als onderdeel van de strategie van de Franse staat. Om de lokalisatie van gegevens en IT-workloads in Frankrijk te garanderen, zal S3NS drie datacenters exploiteren. Deze datacenters komen later dit jaar beschikbaar.​

S3NS legt momenteel de laatste hand aan specifieke overeenkomsten met verschillende spelers in het groeiende digitale ecosysteem van Frankrijk om klanten zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens deze overgang naar een Trusted Cloud. Met behulp van S3NS en andere managed services kunnen partners S3NS-klanten ondersteunen bij het migreren en veilig uitvoeren van hun workloads en applicaties.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This