Vector Capital verkrijgt meerderheidsbelang in WatchGuard Technologies

6 juli 2022

Investeringsmaatschappij Vector Capital, gespecialiseerd in de technologiesector, heeft een meerderheidsbelang verworven in securitybedrijf WatchGuard Technologies. Vector Capital neemt de belangen over van andere co-investeerders.

WatchGuard is al jaren een aanjager van innovatie en groei in de cybersecurity-industrie. Dit heeft geleid tot een hoog financieel rendement voor zijn investeerders, waaronder Vector Capital. Als meerderheidsaandeelhouder is Vector Capital nu ideaal gepositioneerd om WatchGuard te ondersteunen in zijn volgende groeifase.

De investeringen zullen gericht zijn op het versneld uitbreiden van WatchGuard’s mogelijkheden op het gebied van cloudtransformatie, secure access service edge (SASE), extended detection and response (XDR) en managed detection and response (MDR), en op het verder automatiseren en vereenvoudigen van security voor MSP’s.

Compleet cybersecurityplatform

Vector Capital heeft WatchGuard begeleid bij de transformatie van een vertrouwde specialist in netwerkbeveiliging naar een leverancier van een compleet cybersecurityplatform. Vandaag de dag stelt het WatchGuard Unified Security Platform meer dan 17.000 MSP’s in staat om de omgevingen, gebruikers en netwerken van meer dan 250.000 bedrijven wereldwijd te beschermen.

“Vector Capital is in het afgelopen decennium een uitstekende partner voor ons geweest en is zeer goed bekend met het bedrijf, de werknemers en partners en onze missie om dé securityleverancier te zijn voor de MSP-gemeenschap”, zegt Prakash Panjwani, CEO van WatchGuard Technologies. “Samen hebben we al vele successen bereikt en met deze nieuwe investering verdubbelen we onze inspanningen voor de MSP-gemeenschap met nog meer groei en platforminnovatie.”

Nieuwe standaard

“Wij geloven dat WatchGuard uniek gepositioneerd is om in te spelen op twee belangrijke marktontwikkelingen: de opkomst van de MSP als de dominante en snelst groeiende speler in de cybersecurity-industrie en het volwassen worden van platformgebaseerde security die klanten in staat stelt om SASE- en XDR-functionaliteit te omarmen”, aldus Sandy Gill, Managing Director van Vector Capital.

“Het succes en de waarde van het bedrijf onderstrepen de enorme vraag naar geavanceerde securitydiensten geleverd door MSP’s”, vervolgt Gill. “WatchGuard’s technologie, team en partnerecosysteem hebben een nieuwe standaard gezet voor securitydienstverlening. We zijn vastberaden om ervoor te zorgen dat WatchGuard de middelen heeft om nog jarenlang voorop te blijven lopen in de securitywereld.”

Barclays trad op als financieel adviseur van WatchGuard Technologies. Sidley Austin LLP en Richards, Layton & Finder traden op als juridisch adviseur van WatchGuard Technologies. Goldman Sachs & Co LLC traden op als financieel adviseurs van Vector Capital. Kirkland & Ellis trad op als juridisch adviseur van Vector Capital.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This