Vastgoedkantoor Hestor zet in op procesoptimalisatie via software op maat

30 juni 2022

Vastgoedkantoor Hestor is steeds op zoek naar manieren om te innoveren. Door sterk in te zetten op operationele efficiëntie slagen de makelaars erin steeds de beste voorwaarden te garanderen. Om de interne processen verder te optimaliseren klopten ze aan bij softwarebedrijf Bird Larsen uit Melle, dat gespecialiseerd is in bedrijfsapplicaties op maat en procesoptimalisatie. De taxatie van een pand is een omslachtig, tijdrovend proces. Via software op maat beheert Hestor zijn processen maximaal: ze besparen tijd en geld op repetitieve taken, werken efficiënter en spelen snel in op trends in de markt.

Hestor werd in 2017 opgericht door Mathieu Michiels en Torchyto Beerens. Met passie en volharding zijn ze erin geslaagd om op enkele jaren tijd een vaste waarde te worden in het Waasland met 3 kantoren gevestigd in Sint-Niklaas, Hamme en Sint-Pauwels. Binnen de vastgoedsector zijn er meerdere arbeidsintensieve, foutgevoelige en repetitieve posten zoals plaatsbeschrijvingen en taxaties.

Bijgevolg investeert het vastgoedkantoor vaak nog te veel tijd in de manuele uitwerking van opdrachten, zeker tijdens drukke periodes.

“Met Hestor willen we te allen tijde een persoonlijk aanspreekpunt zijn. Hiervoor moeten we veranderingen van binnenuit de organisatie doorvoeren. Dat betekent voor ons investeren in procesoptimalisatie aan de hand van software op maat”, aldus Torchyto Beerens, oprichter en zaakvoerder van Hestor.

Een competitieve voorsprong dankzij software op maat

Een taxatie werd opgemaakt en afgehandeld in een Excel-sheet. Excel is waardevol, maar bracht te vaak functionele, praktische of technische problemen met zich mee. De bedrijfsapplicatie op maat van Bird Larsen bracht beterschap. Via een mobiele applicatie, met eenvoudige interface, kan Hestor tot wel 50% efficiënter een taxatie uitvoeren. Met één klik kan automatisch een taxatierapport gegenereerd worden en naar de klant doorgestuurd worden. Nauwkeurige taxaties zijn letterlijk en figuurlijk binnen handbereik.

“Investeren in software op maat biedt buitenkansen. Elk bedrijf, groot of klein, binnen zowat elke sector kan hier voordeel uit halen. Hoe meer wij kunnen automatiseren, hoe meer Hestor zich bezig kan houden met wat echt telt: het verkopen of verhuren van woningen aan de beste voorwaarden. We hebben een digitale ervaring ontwikkeld die op termijn met gemak uitgebreid kan worden. Op die manier garanderen wij langs onze kant dat de investering blijft renderen”, vertelt Thibault Denis, oprichter en zaakvoerder van Bird Larsen.
Inzicht biedt overzicht

Dankzij de bedrijfsapplicatie op maat wordt een enorme database opgebouwd, waaruit Hestor nieuwe inzichten kan genereren. Vastgoedmakelaars worden ontzorgd door hen te ontlasten van de inefficiënte werkwijze in Excel, ter plaatse maar ook nadien. En alle berekeningen en minderwaarden ten gevolge van bijvoorbeeld slijtage worden automatisch berekend. De vastgoedmakelaar spaart met andere woorden flink wat tijd en geld uit, reduceert de foutenmarge aanzienlijk en bovendien spelen ze snel in op trends in de markt.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This