Testo lanceert ProCool: ook koeltechniekers kunnen nu aan de slag met digitale attesten via mobiele app en cloudplatform testo Pro+

30 juni 2022

Nadat Testo België, de Belgische tak van de wereldleider in innovatieve high-precision meetoplossingen, in 2021 al ProHeat lanceerde voor verwarmingsinstallateurs en -techniekers, breidt het zijn geïntegreerde cloudplatform Pro+ nu uit met een module voor de koelsector: ProCool. Testo, en Testo België in het bijzonder, blijft zo pionieren, getuige daarvan de interesse voor Pro+ uit Nederland, Australië, de VS en het VK.

Digitaal is the way forward, en dat hebben ze bij Testo België goed begrepen. Nadat het bedrijf begin jaren ‘90 als eerste met digitale meetapparatuur kwam, innoveert het nu opnieuw met volledig digitale oplossingen voor de HVAC/R-sector. Met de mobiele ProCool-app zijn ook koelinstallateurs en -techniekers voortaan in staat om al hun metingen meteen digitaal te registreren, alle klant- en installatiegegevens te beheren, en digitale attesten af te leveren. Net als ProHeat is ProCool geen losstaande oplossing, maar een app die deel uitmaakt van Testo Pro+, de geïntegreerde cloudomgeving die in België ontwikkeld en gelanceerd werd.

“Een jaar na de lancering telt testo Pro+ al meer dan 1.600 abonnees en is er interesse vanuit andere landen zoals Nederland, maar ook Australië, het VK en de VS. Dit bewijst dat onze strategie de juiste is, en dat onze inspanningen, die vaak ook een stuk evangelisatie inhouden, hun vruchten afwerpen”, verklaart Jeroen Van der Kelen, managing director van Testo België en zoon van oprichter Jean-Pierre Van der Kelen. “Belangrijk daarbij is dat digitalisering voor ons nooit een doel op zich is geweest. We gaan voor oplossingen die het werk van installateurs en techniekers substantieel vereenvoudigen. We zijn dus heel enthousiast om met ProCool nu ook in de koelsector te kunnen opstarten en zo de traditionele muren tussen verwarming en koeling verder te slopen.”
Betrouwbaarheid en service

Maar, die drang naar innovatie betekent niet dat andere zaken erbij inschieten: ook betrouwbaarheid en klantgerichtheid blijven voor Testo prioritair.

“Onze slogan is ‘Be sure’, en dat is niet zonder reden: betrouwbaarheid is de basis, zowel voor onze oplossingen als de metingen die ermee gebeuren. Scheelt er toch iets, dan zetten we met onze klantendienst alles op alles om de juiste ondersteuning te bieden en zo snel mogelijk voor een oplossing te zorgen. Ook daarin proberen we trouwens te digitaliseren, bijvoorbeeld met webinars en online meetings in plaats van fysieke afspraken”, besluit Van der Kelen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This