Datashift neemt tweede kantoor in gebruik in voormalige Leuvense abdij

30 juni 2022

Het Mechelse technologische adviesbureau Datashift heeft een tweede kantoor geopend in Leuven. In Labora op de Keizersberg-site kunnen acht medewerkers aan de slag in een unieke setting. De uitbreiding kadert binnen de groeiplannen van Datashift om tegen het einde van dit jaar het team met dertig mensen te doen groeien.

Dataspecialist Datashift wil dit jaar 50% groeien en is daarom op zoek naar dertig nieuwe collega’s. Om al deze nieuwe medewerkers een comfortabele en aangename werkomgeving te bieden, breidt de Mechelse scale-up naar Leuven en de unieke setting van Labora. Daar kunnen acht collega’s voortaan hun intrek nemen in een kantoor in de voormalige abdij op de Keizersberg. De keuze viel mede op deze locatie omdat veel medewerkers afkomstig zijn uit het Leuvense.

Het nieuwe kantoor wordt ingericht als flexibele werkplek waar Datashift-collega’s naar believen een plaatsje kunnen reserveren. Een sollicitatiegesprek in het bijbehorende kapelletje of een meeting tijdens een rondje joggen doorheen het omliggende park behoren daarbij tot de opties.

Groeiverhaal

​“Dit is de volgende stap in ons groeiverhaal”, legt CEO Nico Huybrechts uit. “In 2019 zijn we gestart met de verbouwing van ons hoofdkantoor in Mechelen om extra werkplaatsen te creëren, maar intussen is de maximumcapaciteit opnieuw bereikt. Het is belangrijk dat collega’s hybride kunnen werken en naar kantoor kunnen komen wanneer ze daar behoefte aan hebben. Ons nieuwe kantoor in Labora maakt dat mogelijk, al is dit zeker niet de laatste stap. We willen verder uitbreiden en hebben ook plannen om binnenkort een kantoor te openen in Oost-Vlaanderen.”

De extra satellietkantoren komen er niet alleen omwille van toekomstig plaatsgebrek. Ze moeten ook helpen om hybride werken te stimuleren. Nico Huybrechts wil zo medewerkers de kans geven om dichter bij huis of klanten te werken. “We willen een einde maken aan thuiswerk als norm, waarbij het soms moeilijk is om werk en privé gescheiden te houden. De voorbije twee jaar hebben we onze ambities niet laten temperen door COVID-19 en we laten ons nu ook niet afschrikken door de huidige economische realiteit.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This