Visma neemt Teamleader over en wordt Benelux marktleider in work management software

23 juni 2022

Visma neemt Teamleader over van investeerders Fortino Capital, Keen Venture Partners en PMV. De toonaangevende internationale SaaS scale-up biedt work management software aan voor kleine en middelgrote bedrijven. Teamleader is actief in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Door aansluiting bij Visma en de brede ondersteuning kan Teamleader de groeiambities versnellen.

Teamleader werd opgericht in juli 2012 om ondernemers en kmo’s te helpen met hun bedrijfsvoering. Na jarenlang software op maat te ontwikkelen, was het voor oprichter Jeroen De Wit duidelijk dat iedere onderneming behoefte had aan één tool voor CRM, offertes, facturatie en projectbeheer. Een tool die bovendien gebruiksvriendelijk was. Dit bleek een juiste veronderstelling. Teamleader Focus, een geïntegreerde oplossing voor facturatie, offertes en projectmanagement is tot op de dag van vandaag een groot succes bij KMO’s.

In 2019 kwam Teamleader Orbit op de markt, bedoeld voor bedrijven tussen 20 en 1000 medewerkers en met meer uitgebreide functies die grotere projecten en organisaties nodig hebben. Maar dan wel met hetzelfde gebruiksgemak als de versie voor KMO’s.

Ook die zet bleek succesvol. Teamleader breidde uit naar Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland waar op dit moment 25% van de omzet vandaan komt. In België en Nederland is het bedrijf marktleider in work management software. Nu, tien jaar na de oprichting, werken ruim 13.000 organisaties met Teamleader en vloeit er voor 10+ miljard aan facturen door de Teamleader-systemen.

Het aantal ondernemers en kmo’s in Europa blijft sterk stijgen. Daarnaast groeit het aantal bedrijven dat overstapt op moderne, veilige cloudsoftware nog steeds hard. Om aan de gestegen vraag naar software te voldoen, sneller te innoveren en de groeiambities te versnellen, is Teamleider aangesloten bij Visma.

Jeroen De Wit, oprichter en CEO van Teamleader: “Het mooiste geschenk dat we onze klanten kunnen geven, is tijd om zich te focussen op hun kernactiviteiten. Wij nemen met onze software alles daaromheen zoveel mogelijk weg. Voor de volgende groeifase van ons bedrijf is het belangrijk dat we bij een goede technologiepartner aansluiten die ons kan helpen met onze plannen. Bij Visma zijn we in een winning team terechtgekomen waarbij we autonomie behouden om te blijven ondernemen. Tegelijkertijd krijgen we hulp op het gebied van technologie, security, commercie en bedrijfsvoering. Daarnaast zijn er binnen Visma veel bedrijven die dezelfde doelgroep bedienen als wij. Daardoor kunnen we de kansen die er liggen in de markt gezamenlijk pakken.”

John Reynders, Area Director Benelux Visma: “De manier waarop Teamleader bedrijven helpt groeien, spreekt me erg aan. Ik kom zelf uit een ondernemersfamilie en weet als geen ander dat passie de drijfveer is om een bedrijf te runnen. Maar dat de bedrijfsmatige kant van het ondernemen ook belangrijk is. Teamleader begrijpt dienstverlenende organisaties als geen ander. Het heeft voor hen de meest gebruiksvriendelijke software gemaakt die er op de markt is. Ik ben trots dat het snelgroeiende Teamleader voor zijn volgende fase ervoor kiest om zich aan te sluiten bij Visma. Samen kunnen we dienstverleners helpen om zich te richten op hun kernactiviteiten door bedrijfsprocessen te versimpelen en te automatiseren.”

Het groeitraject van Teamleader werd ondersteund door verschillende durfkapitaal investeerders. Fortino Capital leidde de eerste investeringsronde in 2014. In 2018 kwamen Keen Venture Partners en PMV aan boord om de groei van Teamleader verder te ondersteunen.

Als lead investeerder en voorzitter is Duco Sickinghe (Managing Partner Fortino Capital Partners) zeer verheugd over het volgende hoofdstuk dat Teamleader samen met Visma gaat schrijven: “Het was het waar genoegen om meer dan 8 jaar met Jeroen samen te werken en Teamleader te zien groeien van enkele honderden klanten in Vlaanderen tot meer dan 13.000 klanten over heel Europa. Ik geloof echt dat Teamleader in goede handen zal zijn als onderdeel van de Visma Groep om kmo’s te helpen hun bedrijfsbeheer te digitaliseren.”

Teamleader blijft onder de eigen naam en met het huidige team van 180 medewerkers opereren als zelfstandig onderdeel binnen de Visma Groep. Overeenkomsten met klanten blijven ongewijzigd.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This