Vertiv breidt salesteam in Benelux uit

15 juni 2022

Vertiv, een wereldwijde leverancier van kritieke digitale infrastructuur en continuïteitsoplossingen, heeft het salesteam in de Benelux uitgebreid met de aanstellingen van Jan van Sambeek (52) en Joep Stuart (33). In de nieuwe rol van Sales Director Benelux is Jan van Sambeek verantwoordelijk voor de sales van Vertiv in de Benelux. Joep Stuart is in zijn nieuwe rol als Partner Manager het aanspreekpunt voor de partners in de Benelux.

Kennis van industrie en koeltechniek

Jan van Sambeek heeft een groot deel van zijn zakelijke leven te maken gehad met koeltechniek. Hij is zijn carrière gestart bij Danfoss en heeft zestien jaar gewerkt met doorstroommeters, analyse-apparatuur en was commercieel directeur voor de divisie aandrijftechniek in Noord-Europa. Daarna is hij ruim elf jaar directeur geweest bij Endries International, een logistieke technisch dienstverlener, waar hij werkte met (koel-)technische producenten. Voor zijn rol bij Vertiv heeft Jan de startup Torus Cooling met de H2Cool laten uitgroeien tot scale-up in de koeltechniek voor het groeiend aantal waterstoftankstations.

Jan van Sambeek over zijn aanstelling: “De datacenterindustrie in Nederland is een van de best presterende in Europa, met Vertiv als een van de markleiders. Daarnaast liggen er in België en Luxemburg volop kansen. Ik kijk er dan ook naar uit om een substantiële bijdrage aan te leveren aan de ontwikkeling van deze markten. Data en datacenters worden immers steeds belangrijker, wat nog eens wordt versneld door de transitie van 4G naar 5G en de vraag naar lage latency. Hierdoor zijn er steeds meer kleinere EDGE datacenters nodig. Ik ga eerst aan de slag met de actuele klanten en samen met Joep ga ik ook op zoek naar nieuwe technical resellers voor Vertiv. Dat Vertiv een groot en groeiend bedrijf is met een corporate structuur spreek mij heel erg aan; met ons brede productgamma kunnen we echt een verschil maken.”

Ervaring met datacenters

Joep Stuart heeft hiervoor bij Zwart Techniek gewerkt. Daar is hij begonnen als Service Coördinator voor het buitenland, en heeft hij later de stap gemaakt naar Accountmanager. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de serviceactiviteiten van Zwart Techniek in kritieke sectoren, zoals datacenters, ziekenhuizen en banken.

Joep Stuart over zijn nieuwe rol als Partner Manager: “Ik ben enorm gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan een bedrijf dat zo hard aan het groeien is. Ik ga op zoek naar interessante partners voor een langdurige en intensieve samenwerking, waarbij ik hen zal helpen om echt ambassadeurs van Vertiv worden.”

“We zijn heel erg blij met de komst van zowel Jan als Joep in ons Benelux team”, zegt Daniël Breum, Sales Director Benelux & Nordics bij Vertiv. “De ervaring van Jan met koeltechniek en de ervaring van Joep met noodstroomvoorziening zijn beide van grote waarde voor het team. Het aanstellen van een Sales Director voor de Benelux is in lijn met de strategie om in deze regio nog verder uit te breiden. De functie van Joep als Partner Manager is ook nieuw in de Benelux, en volgt op het succes van deze functie in de Nordics. Ik ben ervan overtuigd dat beide heren het succes van Vertiv in de Benelux naar een nog hoger niveau kunnen tillen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This