Naadloze integratie van Embedded Finance in digitale ecosystemen

13 juni 2022

“Personal finance gaat verder dan alleen je zichtrekening checken. Je wil ook weten hoe je credit cards er voor staan en wat je kan besteden via maaltijdcheques of ecocheques.” De moderne consument wil al zijn financiën op één plek kunnen consulteren. Dat verklaart volgens CEO Jean-Louis Van Houwe van Monizze waarom embedded finance momenteel een succes is. Van Houwe bracht zijn verhaal tijdens een recent webinar dat Monizze samen met IAM-specialist TrustBuilder organiseerde. 

Al lang voor de term embedded finance in de mode raakte, integreerde Monizze zijn toepassingen voor vouchers al in de app van KBC. Bij het loyalty programma van Joyn gaat Monizze nog een stap verder. Daar kan een consument in één keer via de Joyn app loyalty punten sparen, betalen met vouchers en een eventueel saldo nog op een andere manier betalen. 

Bedrijven die én een makkelijke integratie willen van Monizze met hun eigen digitale kanalen én tegelijk ook de juist beveiligingsniveaus willen instellen, kunnen voortaan terecht bij de combinatie van TrustBuilder en Monizze. Sinds vorig jaar is Monizze opgenomen in de Service Catalog van TrustBuilder. Deze Service Catalog is een cloud dienst die bedrijven toelaat makkelijk te integreren met diensten van derde partijen. In plaats van punt-tot-punt integraties te maken met elke dienst afzonderlijk, volstaat het nu om één keer de verbinding te leggen en net zoveel diensten in te schakelen als gewenst.

Een eerste samenwerking tussen TrustBuilder en Monizze speelde zich af bij HR-diensten marktleider SD Worx. Bedrijven die samenwerken met SD Worx voor hun personeelsaangelegenheden, kunnen hun medewerkers via de SD Worx portal nu ook toegang geven tot de diensten van Monizze. “Maaltijdcheques, ecocheques, cadeaucheques of cultuurcheques maken bij veel bedrijven deel uit van de totale verloning,” zegt Van Houwe. Niet meer dan normaal dus dat werknemers het saldo van de diverse vouchers kunnen opvolgen binnen hun vertrouwde HR-dienstenplatform. En dankzij de samenwerking tussen TrustBuilder en Monizze kunnen de eindgebruikers naadloos van de ene toepassing naar de andere overstappen. 

Voor Van Houwe zijn HR Tech en FinTech niet de enige domeinen waar TrustBuilder en Monizze kunnen samenwerken. Hij ziet met name ook toepassingen in marketing en advertising. 

In het gezamenlijk webinar werd dieper ingegaan op de manier waarop de integratie opgezet wordt en de evoluties in de IAM en FinTech markt. 

Het webinar kan op deze link opnieuw bekeken worden. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This