Kirsten Uittenbogaard wordt Alliance Manager Benelux bij Tricentis

10 juni 2022

Tricentis heeft Kirsten Uittenbogaard aangetrokken als Alliance Manager Benelux. Tricentis is wereldwijd marktleider op het gebied van enterprise continuous testing. Door het Benelux-team verder uit te breiden, wil Tricentis nog meer klanten in Nederland, België en Luxemburg helpen bij het beperken van de risico’s tijdens hun digitale transformatie of hun migratie naar de cloud.

Kirsten Uittenbogaard brengt een schat aan ervaring in partner management mee. Ze werkte in vergelijkbare functies bij onder meer SAS Institute en Oracle. “Bij deze bedrijven ontwikkelde ik een echte passie voor partner ecosystemen. Samenwerken met partners is de beste manier om snelle marktgroei te realiseren.”

Bij Tricentis vindt Kirsten Uittenbogaard een reeds goed ontwikkeld partner ecosysteem. “We werken intensief samen met zowel wereldwijde systeemintegratoren als Atos, Capgemini, Cognizant en Sogeti, maar ook met lokale spelers zoals Key Performance, Orangecrest, Ordina, Simac, Superp en Valori. Mijn eerste prioriteit is kennis te maken met al deze partners en samen plannen te ontwikkelen. Nu al zijn partners betrokken bij 50% van onze business, en ik ben ervan overtuigd dat hier nog uitbreiding mogelijk is.” Dat zal in de eerste plaats gebeuren door de samenwerking met het bestaande partnernetwerk te intensiveren en niet zozeer door nu al nieuwe partners aan te trekken.

“We hebben onze partners heel wat te bieden,” zegt Kirsten Uittenbogaard. “Tricentis staat al jaren gepositioneerd als leider in de Gartner Magic Quadrant voor end-to-end continous testing. Dat maakt het voor partners makkelijk om ons mee te nemen in hun totaaloplossingen. Ten tweede kampt het indirecte kanaal net als de hele IT-sector met een tekort aan mensen. Onze oplossingen laten slimme automatisering toe, waardoor het beschikbare personeel zich op meer strategische taken kan richten en minder tijd kwijt is aan manueel testen.” Als onderdeel van een vernieuwd partnerprogramma lanceert Tricentis binnenkort een nieuw partner portal waar partners sneller informatie kunnen vinden.

“We zijn bijzonder verheugd met de komst van Kirsten Uittenbogaard”, zegt Siegfried Huijgen, Sales Director Benelux bij Tricentis. “Partners vormen een belangrijk onderdeel van onze go to market-strategie. Ze brengen specifieke expertise, vullen ons aanbod prima aan en helpen ons bij de implementatie. Bovendien helpen ze mee onze naamsbekendheid te vergroten. We kijken bijzonder uit naar de goede samenwerking tussen ons direct sales-team, Kirsten en onze partners.”

Naast haar werk is Kirsten Uittenbogaard een creatieve duizendpoot. Ze schildert en speelt gitaar. “Mijn creativiteit wil ik graag ook inzetten om samen met onze partners nieuwe proposities te bedenken, en op een leuke manier aan lead generation te doen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This