Het Belgische whitesky.cloud mikt op 100 Virtual Cloud Operatoren en verdere Europese expansie tegen eind 2022

9 juni 2022

Het Belgische whitesky.cloud dat een Europese white-labeled cloud computing oplossing aanbiedt voor integratoren, telecom en serviceproviders, wil dit jaar verder groeien naar 100 Virtuele Cloud Operatoren in het klantenportfolio. Dat komt overeen met een vertienvoudiging van de groeisnelheid ten opzichte van vorig jaar.

Gedreven door de stijgende interesse op de Belgische en Nederlandse markt in een as-a-service aangeboden white label cloud computing oplossing, mikt whitesky.cloud voor 2022 ook op verdere Europese expansie en investeert het continu in de uitbreiding van het 10-koppige team om de groei te ondersteunen. In dit kader heeft het Iain Statham aangesteld als nieuwe Operations Manager.

Iain Statham brengt uitgebreide ervaring mee in zowel operationeel als security management en business development consultancy functies voor commerciële en overheidsorganisaties zoals de UN en verschillende energie en security spelers. Hij is informaticus en volgde ook een opleiding bij het Britse leger. Iain leidde de afgelopen 25 jaar verschillende internationale teams vanuit het Midden-Oosten en Afrika. Hij keert voor zijn nieuwe rol terug naar Europa en zal bij whitesky.cloud voornamelijk focussen op business development richting nieuwe Europese markten, interne projectbegeleiding en het beheren van de klanten communicatie. “Ik ben blij om deel te mogen uitmaken van het ambitieuze whitesky.cloud team. Ik heb vanuit mijn ervaring gemerkt dat er nood is aan een Europese cloudaanbieder, onder meer de GDPR was hier een katalysator. Ik vond het daarom des te belangrijker om een Europese cloudaanbieder te kunnen vervoegen en kijk er naar uit om de nodige processen en structuur te implementeren om whitesky.cloud verder te kunnen laten groeien. Mijn kennis van SLA’s en regelgeving zal daarbij een grote hulp zijn”, zegt Iain.

Evangeliseren loont

In december 2020 werd whitesky.cloud op de Belgische en Nederlandse markt geïntroduceerd met als drijfveer het democratiseren van de cloud en het versterken van de positie van integratoren, telecom-en service providers in de cloudmarkt. “2021 was geen eenvoudig eerste jaar. Het concept van een white-label cloud computing oplossing as-a-service was heel nieuw voor zowel de Belgische als Nederlandse markt. We hebben vooral veel geëvangeliseerd in ons eerste jaar”, zegt Jeroen Van Langenhove, Managing Director whitesky.cloud België. “Maar het heeft geloond. Vooral het feit dat we meedenken met onze klanten en hen volledig begeleiden in het onboarding proces blijkt cruciaal.” Intussen tekende whitesky.cloud mooie Belgische en Nederlandse klanten op die zelf Virtual Cloud Operator zijn geworden zoals Huijbregts Automatisering, Daemen-ICT, Cloudcom, Endare, Spike Technology Europe en Edgeway.io.

Europese ambities

“Het is onze ambitie om tegen eind 2022 te groeien naar 100 Virtual Cloud Operators en de activiteiten verder uit te breiden naar verschillende Europese regio’s, vooral op basis van economische dichtheid. Daarbij spelen we tevens in op de vraag naar edge computing en nabijheid van data”, vervolgt Jeroen. “Om deze groei te faciliteren, investeren we volop in de uitbreiding van de teams in Nederland en België en hebben intussen ook in Spanje een eerste business developer aangeworven. Met Iain Statham halen we internationale leiderschapservaring in combinatie met een brede technologische expertise in huis.”

Om de Europese ambities te versnellen en cloud capaciteit in bijkomende Europese regio’s en steden te voorzien, plant whitesky.cloud later dit jaar tevens een kapitaalronde.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This