Wireless Broadband Alliance: OpenRoaming beschikbaar via meer dan 1 miljoen WiFi hotspots

27 mei 2022

Toegang tot wifi en internet is cruciaal. Vaak hebben mobiele gebruikers echter geen andere keuze dan dure mobiele internetdiensten of zeer onveilige openbare wifi-netwerken te gebruiken. Het gebruik van OpenRoaming zou dit probleem kunnen oplossen.

OpenRoaming is ontwikkeld door Wireless Broadband Alliance (WBA). Het helpt locaties om gebruikers naadloos en snel met elkaar te verbinden. Door obstakels voor het aanmelden weg te nemen, vergroot het ook de zakelijke kansen van veilige openbare WiFi-netwerken. Terwijl gebruikers heen-en-weer gaan tussen verschillende openbare en privé wifi-domeinen, bevrijdt de OpenRoaming-standaard hen van de noodzaak om zich voortdurend opnieuw te registreren of inloggegevens in te voeren, en biedt het prestatiegaranties en kwaliteit van ervaring (QoE).

WBA heeft onlangs bekend gemaakt dat het aantal OpenRoaming-hotspots wereldwijd de grens 1 miljoen is gepasseerd. OpenRoaming-hotspots bieden naadloze en automatische wifi-toegang, beveiliging op enterprise-niveau en – met wifi 6 & 6E – een wifi-ervaring van carrier-kwaliteit op meerdere locaties. WBA heeft zojuist een nieuwe versie van OpenRoaming uitgebracht, die de zakelijke en commerciële aspecten van roaming stroomlijnt door juridische en administratieve hindernissen weg te nemen.

De miljoen OpenRoaming-hotspots zijn te vinden op verschillende locaties, waaronder luchthavens, universiteiten, stadions en arena’s, kantoorgebouwen en gemeenten. Deze omvatten San Jose State University, Fira Barcelona Gran Via, Canary Wharf, London Stadium, Live Nation BottleRock Festival, So Paulo/Guarulhos International Airport in Brazilië en verschillende Europese gemeenten en toeristische bestemmingen mogelijk gemaakt door Boingo, Cisco, CommScope, Extreme Networks en andere leden van de federatie. Airties demonstreerde onlangs een proof of concept-implementatie van Wi-Fi 6-clients op een thuisnetwerk, wat de weg vrijmaakt voor een bredere implementatie van OpenRoaming in woningen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This