Dell Technologies presenteert financiële resultaten van Q1 FY2023

27 mei 2022

Dell Technologies presenteert vandaag zijn resultaten over het eerste kwartaal van boekjaar 2023. Het bedrijf boekte een record in het eerste kwartaal na een recordjaar, met een omzet van $ 26,1 miljard, een stijging van 16% en een evenwichtige groei in de Infrastructure Solutions Group (ISG) en Client Solutions Group (CSG).

Bill Scannell, President, Global Sales & Customer Operations van Dell Technologies: “We zijn trots op dit succes, zeker in de huidige tijd. Onze klanten geven prioriteit aan hun digitale toekomst en we zijn dankbaar dat we hun vertrouwde partner zijn. Samen met onze channel- en Global Alliances-partners helpen we de klanttransformaties over de hele wereld te versnellen.”

Belangrijke hoogtepunten tijdens het eerste kwartaal van FY23 zijn onder meer:

  • Recordomzet in het eerste kwartaal van $ 26,1 miljard, een stijging van 16%, met groei voor ISG en CSG.
  • Record bedrijfsresultaat in het eerste kwartaal van $ 1,6 miljard, een stijging van 57%, en record non-GAAP bedrijfsresultaat in het eerste kwartaal van $ 2,1 miljard, een stijging van 21%.
  • Record diluted winst per aandeel in het eerste kwartaal van $ 1,37, een stijging van 63%, en record non-GAAP diluted winst per aandeel van $ 1,84, een stijging van 36%.
  • Het nettoresultaat uit lopende activiteiten bedroeg $ 1,1 miljard, een stijging van 62%, en het non-GAAP-nettoresultaat bedroeg $ 1,4 miljard, een stijging van 36%, beide gedreven door groei van het bedrijfsresultaat en lagere rentelasten als gevolg van verminderde schulden.
  • Record ISG-inkomsten in het eerste kwartaal van $ 9,3 miljard, een stijging van 16%.
  • De omzet uit storage bedroeg $ 4,2 miljard, een stijging van 9%, dankzij de vraag in ons brede opslagportfolio.
  • De omzet uit servers en netwerken bedroeg $ 5 miljard, een stijging van 22% op jaarbasis.
  • Record CSG-inkomsten in het eerste kwartaal van $ 15,6 miljard, een stijging van 17% op jaarbasis, deze resultaten werden gedreven door aanhoudende vraag naar commerciële pc’s.
  • De omzet uit commerciële pc’s bedroeg $ 12 miljard, een stijging van 22% op jaarbasis.
  • De consumentenomzet bedroeg $ 3,6 miljard, een stijging van 3% op jaarbasis.

Meer informatie over de financiële resultaten van het eerste kwartaal in FY23 en een uitgebreid overzicht van de financiele onderbouweing is te vinden op de website van Dell Technologies.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This