DataCore introduceert Bolt

24 mei 2022

DataCore Software presenteert DataCore Bolt, enterprise-grade container-native storage-software voor DevOps. Stateful-applicaties die draaien op Kubernetes-clusters in de cloud en on-premises profiteren van Bolt’s dynamische levering van krachtige persistente opslag. De gecontaineriseerde microservices-stack van Bolt maakt gebruik van de kenmerken van NVMe-oF/TCP met lage latency en hoge IOP’s, samen met de intrinsieke orkestratie en veerkracht van Kubernetes op grote schaal.

“Al vroeg realiseerden we ons dat de komst van containers staat voor een transformatie die maar één keer in een generatie plaatsvindt, waarbij gegevensopslag een unieke impact heeft op de implementatie en het reactievermogen van op microservices gebaseerde applicaties. Dit is een markt waar veel vraag is naar moderne opslagtechnologieën zoals NVMe over Fabrics en platformonafhankelijke datadiensten”, zegt Dave Zabrowski, CEO van DataCore Software. “We zijn er trots op dat we met DataCore Bolt het erfgoed van innovatie voortzetten dat door MayaData is begonnen door krachtige, schaalbare, flexibele en betrouwbare bedrijfssoftware te ontwikkelen waarmee organisaties de sprong naar de gecontaineriseerde wereld kunnen maken en snel kunnen reageren op veranderingen.”

Bolt is het eerste commercieel gelicentieerde Kubernetes-opslagproduct van DataCore en is gebaseerd op technologie van het overgenomen MayaData, de oorspronkelijke ontwikkelaar van OpenEBS. Traditionele opslaginfrastructuren voldoen op zichzelf niet aan de gegevenspersistentie en portabiliteitsbehoeften van de moderne stateful workloads van vandaag. Bij gebruik van DevOps vertraagt hun afhankelijkheid van repetitieve handmatige taken de pijplijnen voor continue integratie en continue levering (CI/CD), waardoor de voordelen die containerisatie kan opleveren, afnemen.

Bolt is een storage-oplossing die speciaal is gebouwd voor Kubernetes en die de implementatie en release van productieklare software vergemakkelijkt en tegelijkertijd de flexibiliteit biedt die vereist is in een grootschalige DevOps-omgeving. Door gebruik te maken van de voordelen van NVMe-hardware en het NVMe-oF/TCP-protocol, ondersteunt Bolt een configureerbare en uitgesplitste opslagarchitectuur die de overhead en traagheid van andere opslagproducten wegneemt.

“We gebruiken MayaData’s technologie al meer dan een jaar met succes en wat DataCore doet met Bolt is naar onze mening de natuurlijke evolutie voor iedereen die zeer krachtige container-native storage nodig heeft”, zegt Dinesh Majekar, Director bij Civo, een cloud- native serviceprovider die puur wordt aangedreven door Kubernetes. “Je kunt geen moderne applicaties en microservice-architecturen bouwen op de technologie van gisteren. Door de expertise die is ingebouwd in de populaire OpenEBS-software toe te passen, hebben teams de wendbaarheid waarmee ze de Kubernetes-infrastructuur kunnen schalen om stateful gecontaineriseerde applicaties en de DevOps-pijplijn te ondersteunen – en de ervaring en efficiëntie van I/O-intensieve applicaties alleen te verbeteren door Kubernetes.”

“De opkomst van Kubernetes heeft meer nadruk gelegd op opslag die vanaf het begin is ontworpen voor wijdverbreide, gecontaineriseerde implementaties”, zegt Dave Raffo, senior analist, HCI, cloudopslag en containeropslag bij Evaluator Group. “Container-native storage-spelers, waaronder DataCore, brengen essentiële enterprise-mogelijkheden naar DevOps- en IT Ops-teams die stateful workloads willen uitrollen die snellere prestaties en handsfree automatisering vereisen.”

Of het nu in de cloud of op locatie is, Bolt elimineert storage gerelateerde vertragingen en versnelt de codeprogressie om een naadloze applicatielevering via de DevOps-pijplijn te garanderen, waardoor teams hun implementatiedoelen kunnen bereiken. Bolt stelt DevOps ook in staat om:

  • Het reactievermogen van stateful workloads door toegang met lage latentie tot NVMe-schijven te versnellen;
  • DevOps CI/CD-pijplijn met gecontaineriseerde opslagservices die rechtstreeks vanuit Kubernetes worden georkestreerd te stroomlijnen;
  • Complex opslagbeheer door native Kubernetes-automatisering te vervangen;
  • Inzicht te verkrijgen voor opslaggedrag dat niet mogelijk is met externe systemen;
  • Overdraagbaarheid van opslagservices te garanderen door kernel/OS-afhankelijkheden te verwijderen;
  • De veerkracht van gegevens door volumereplicatie tussen K8s-knooppunten te verbeteren.

Bolt is beschikbaar voor commercieel gebruik en heeft een licentie per Kubernetes-node. Een typische licentie voor 1 jaar van Bolt omvat jaarlijkse licentiekosten en ondersteuningskosten.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This