Check Point Software introduceert bescherming tegen schadelijke bestanden voor mobiele apparaten

24 mei 2022

Check Point Software Technologies, leverancier van cyberbeveiligingsoplossingen wereldwijd, introduceert de meest complete cyberbescherming tegen mobiele bedreigingen. De nieuwe versie van Harmony Mobile voorkomt het downloaden van schadelijke bestanden naar mobiele apparaten. Verder komen extra beveiligingsmogelijkheden beschikbaar, waaronder beoordeling van kwetsbaarheden van het besturingssysteem, geavanceerde mitigatiemogelijkheden op Samsung-apparaten, eenvoudig te beheren HTTPS-inspectie en meer.

Met de wereldwijde verschuiving naar werken op afstand en hybride werken, gebruiken werknemers steeds vaker mobiele apparaten om kritieke zakelijke taken uit te voeren of om toegang te krijgen tot gevoelige bedrijfsinformatie en deze te delen. Hierdoor zijn de mobiele telefoons van werknemers een belangrijk doelwit geworden voor cybercriminelen. Volgens Check Point Research (CPR) hebben bijna alle organisaties (97 procent) de afgelopen twee jaar te maken gehad met mobiele bedreigingen van alle vectoren, waarbij het downloaden van bestanden een van de meest over het hoofd geziene vectoren is. Zo vond CPR bijvoorbeeld een kritieke kwetsbaarheid in de Instagram-app die een aanvaller de mogelijkheid zou hebben gegeven om het account van een slachtoffer over te nemen en zijn telefoon in een spionagetool te veranderen, simpelweg door de gebruiker een kwaadaardig afbeeldingsbestand te sturen.

De nieuwe bestandsbeveiliging van Harmony Mobile werkt door gebruik te maken van Check Point’s Threat Cloud om gedownloade bestanden te scannen op kwaadaardige bedoelingen. Wanneer een dergelijke intentie wordt gevonden, wordt de download volledig geblokkeerd en bereikt het schadelijke bestand het apparaat nooit. Op Android-apparaten kan Harmony Mobile ook op de telefoon opgeslagen bestanden scannen. Wordt er een kwaadaardig bestand gevonden, dan wordt zowel de gebruiker als de beheerder gewaarschuwd. De gebruiker wordt geadviseerd het bestand te verwijderen en de beheerder kan ervoor kiezen om de toegang van het apparaat tot bedrijfsbronnen te beperken.

Als onderdeel van Check Point’s streven om de mobiele beveiliging te verbeteren, omvat de nieuwe Harmony Mobile Release 4.0 ook integratie met Samsung Knox voor unieke mitigatiemogelijkheden, OS CVE Assessment om beheerders in staat te stellen kwetsbaarheden in de mobiele vloot van de organisatie te begrijpen en te verhelpen, geautomatiseerde certificaatimplementaties voor vereenvoudigd beheer en meer.

“De meeste mobiele beveiligingsoplossingen die momenteel op de markt zijn, kunnen alleen bestanden scannen die verband houden met het mobiele besturingssysteem, zoals apps en iOS-profielen. Dit beschermt een smartphone niet tegen andere kwaadaardige bestandstypen, zoals uitvoerbare bestanden, MS Office-bestanden, pdf’s en meer. Smartphones bevatten vaak belangrijke informatie en blijven altijd verbonden met het internet. Ze zijn daarom een constante attack vector voor organisaties en steeds vaker doelwit van cybercriminelen. Het is nog nooit zo belangrijk geweest om een robuuste mobiele beveiligingsoplossing te hebben die tegen elk type bestand beschermt”, zegt Zahier Madhar, security engineer expert bij Check Point Software in België.

Lees meer over Harmony Mobile Release 4.0 in dit blog.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This