Rockwell Automation introduceert een nieuw, gevarieerd programma van industriële monitoren

16 mei 2022

Rockwell Automation, een van de grootste aanbieders van industriële automatisering en digitale transformatie ter wereld, brengt een nieuwe lijn industriële monitoren op de markt. De nieuwe lijn bestaat uit diverse modellen, zodat machinebouwers ze kunnen inzetten voor een breed scala aan toepassingen.

De nieuwe Allen-Bradley ASEM 6300M industriële monitoren, die deel uitmaken van de productfamilie die voorheen bekend was onder de naam VersaView 6300, bieden uitgebreide toepassingsmogelijkheden. De verschillende opties bieden machinebouwers veel vrijheid om de monitoren aan te passen op basis van factoren als afmetingen, kosten, prestaties en look and feel. De belangrijkste opties zijn:

  • roestvrijstalen modellen met IP66K en IP69K certificering, die vooral bedoeld zijn voor toepassingen waarin eisen gesteld worden aan hygiëne en cleaning met vloeistoffen.
  • modellen van andere materialen: van voordelige aluminium opties tot edge-to-edge glasopties voor slanke, high-end beeldschermen.
  • single-touch en multi-touch-displays, waarmee machinebouwers de monitoren kunnen afstemmen op de software en op de eisen die gebruikers aan de bediening stellen.
  • monitor-afmetingen, die variëren van 8,4 tot 24 inch. Alle modellen zijn verkrijgbaar in zowel standaard- als breedbeeldformaat.
  • een long-distance optie, die het mogelijk maakt om een monitor tot 100 meter afstand van een PC te plaatsen voor de toepassing bij onder meer lange productielijnen.

“De ASEM 6300 monitoren stellen machinebouwers in staat om hun aanbod te onderscheiden van de concurrentie; zowel wat betreft prestaties als design”, licht Lindsay Raspanti, product manager bij Rockwell Automation toe. “De configuratie van de monitoren kan aan een brede range van toepassingen worden aangepast. En door hoge-resolutie beeldschermen met een ultramodern uiterlijk te combineren creëer je monitoren die slimme machines net wat extra cachet geven.”

Alle ASEM 6300M monitoren hebben een hoge-resolutiescherm om kritieke productie-informatie duidelijk en gedetailleerd weer te geven. De monitoren kunnen tot vier tiles met informatie op één scherm weergeven, zodat operators niet alleen een perfect beeld krijgen van prestatiegegevens en werkinstructies, maar ook hoge resolutie video’s en realtime camera-feeds kunnen bekijken.

Combinatie met box-pc’s

Gecombineerd met de Allen-Bradley ASEM 6300B industriële box-pc’s kunnen de 6300M industriële monitoren machinebouwers helpen waardevolle tijdsbesparing te realiseren. De twee producten sluiten namelijk naadloos op elkaar aan en zijn gemakkelijk te integreren, zodat engineers minder tijd hoeven te besteden aan het configureren van monitoren, die op de pc’s worden aangesloten.

Tevens worden de monitoren voorzien van een gestandaardiseerde zekering zodat ze gemakkelijker kunnen worden vervangen. Of een machinebouwer nu een standaard- of een breedbeeldmonitor kiest; hij kan altijd eenvoudig upgraden naar nieuwe versies van de monitor zonder dat hij het machine-ontwerp moet aanpassen.

De ASEM 6300M industriële monitoren zijn ontwikkeld met de expertise en de technologie van ASEM, een toonaangevende leverancier van digitale automatiseringstechnologieën, die in 2020 door Rockwell Automation werd overgenomen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This