Western Digital introduceert 22 TB CMR en 26 TB SMR HDD’s

11 mei 2022

Western Digital introduceert 22 TB en 26 TB SMR HDD’s voor hyperscale cloudklanten. Het bedrijf innoveert hiermee op het gebied van oppervlaktedichtheid en verlaagt de TCO voor gebruikers. Western Digital maakt gebruik van vooruitstrevende OptiNAND-technologie, energie-ondersteunde PMR (ePMR), triple stage actuator (TSA), HelioSeal en nu UltraSMR-technologieën. Het bedrijf is op weg om 30+ TB met ePMR te leveren.

Verlaging van TCO 

De nieuwe ePMR-schijven maken gebruik van de OptiNAND-technologie van Western Digital om ongekende niveaus van capaciteit, prestaties en gegevensbescherming mogelijk te maken. De 22 TB CMR HDD bevat OptiNAND om ongeëvenaarde oppervlaktedichtheid te leveren op een 2,2 TB per platter HelioSeal-platform met tien schijven.

Door OptiNAND te combineren met proprietary firmware die gebruikmaakt van hardwareverbeteringen op HDD-systeemniveau, introduceert Western Digital’s nieuwe UltraSMR-technologie grote blokcodering samen met een geavanceerd foutcorrectie-algoritme dat het aantal tracks per inch (TPI) verhoogt om een ​​hogere capaciteit mogelijk te maken. Het resultaat is de nieuwe 26 TB Ultrastar DC HC670 UltraSMR HDD die 2,6 TB per platter levert. Dit biedt 18 procent meer capaciteit voor cloudklanten die hun stacks optimaliseren om te profiteren van de voordelen van SMR. Cloudserviceproviders voegen steeds vaker SMR toe aan hun datacenter-roadmaps en de capaciteit van 26 TB is een mijlpaal die deze adoptie zal versnellen.

De HDD’s bieden verder een Write Cache Data Safety-functie, die het inschakelen van schrijfcache (WCE) combineert met de gegevensbescherming van het uitschakelen van schrijfcache (WCD). Hierdoor profiteren klanten van extra gegevensbescherming en gegevensbehoud in geval van nooduitschakeling (EPO). 

OptiNAND geeft de schijven een aanzienlijke prestatieverbetering, ook in WCD-modus, die het grootst is bij willekeurig schrijven met bulkoverdrachten. Bij gebruikelijke HDD-applicatie overdrachten van 256 KB of meer, verbeteren IOPS en doorvoer met meer dan 40 procent in vergelijking met niet-OptiNAND-schijven, met een piekverbetering van meer dan 80 procent bij een overdracht van 1 MB. Bekijk hier de technische briefing voor meer details.

Beschikbaarheid

De 22 TB Ultrastar DC HC570 HDD en de nieuwe 26 TB Ultrastar DC HC670 UltraSMR HDD worden nu geleverd aan geselecteerde hyperscale klanten. Grotere hoeveelheden van de DC HC570 HDD zijn beschikbaar en de UltraSMR HDD wordt deze zomer naar geselecteerde klanten verzonden.De Ultrastar Data60 en Data102 JBOD’s worden deze zomer uitgerust met de nieuwe 22 TB CMR Ultrastar HDD’s.De OptiNAND-innovaties worden uitgebreid naar het HDD-portfolio. Vanaf deze zomer levert Western Digital 22 TB WD Purple Pro HDD’s voor slimme video/surveillance, WD Red Pro HDD’s voor NAS-oplossingen en WD Gold HDD’s voor systeemintegrators en resellers die ondernemingen en het MKB bedienen. 

image
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This