Red Hat introduceert nieuwe edge computing-mogelijkheden binnen zijn open hybride cloud-portfolio

11 mei 2022

Red Hat, leverancier van open source-oplossingen, kondigt naar aanleiding van Red Hat Summit (10-11 mei 2022) nieuwe mogelijkheden aan in zijn open hybride cloud-oplossingen. De mogelijkheden moeten de adoptie van edge computing-architecturen versnellen door te zorgen voor minder complexiteit, snellere implementatiemogelijkheden en meer beveiligingsopties.

Het Red Hat Edge-initiatief integreert edge computing in de volledige open hybride cloud. Het initiatief omvat een breed aanbod van open hybride cloudtechnologie. Daarbij verzorgen Red Hat Enterprise Linux en Red Hat OpenShift Platform Plus de gemeenschappelijke basis en infrastructuur. 

Red Hat Ansible Automation Platform voegt automatisering toe aan edge-implementaties. Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes levert beheermogelijkheden met edge-storage, die worden aangestuurd door Red Hat OpenShift Data Foundation

Specifieke mogelijkheden voor de edge

Red Hat Enterprise Linux 9 breidt de consistentie, flexibiliteit en innovatiemogelijkheden van een vertrouwd platform uit naar de edge. Dit begint met volledig edge-beheer om remote implementaties te overzien en te schalen met meer beveiligings- en controlefuncties. Het beschikt over zero-touch provisioning, inzicht in de system health en responsieve oplossingen voor kwetsbaarheden, allemaal vanuit één interface. 

Podman is de geïntegreerde containerbeheertechnologie van Red Hat Enterprise Linux die  detecteert wanneer een recent bijgewerkte container niet start. Als dit gebeurt zet Podman de container automatisch terug naar de vorige werkende versie. Aanvullende mogelijkheden in Red Hat Enterprise Linux 9 zijn onder andere:

  • Een vereenvoudigd installatieprogramma om systemen te implementeren met sterkere beveiliging. Of dat nu op afstand, aan de edge of in een centraal datacenter is.
  • FIDO Device Onboarding (FDO). Deze efficiënte tool vermindert de benodigde tijd, de handmatige stappen en de kosten die gepaard gaan met het implementeren van systemen aan de edge. FDO verifieert het systeem met cryptografie en creëert een beveiligd kanaal naar een beheerplatform voor configuraties en onboarding. 
  • GNOME Kiosk Mode voor een ultralichte grafische omgeving. Dit is met name geschikt voor gebruik bij eenvoudige applicaties met minimale gebruikerstoegang en systeemoverhead. Denk bijvoorbeeld aan betaalterminals en sensoren op afstand.

Uitgebreid partnerecosysteem

Hardwarediversiteit en keuzevrijheid is cruciaal om te slagen in open hybride cloud- en edge-ecosystemen. OnLogic en Intel NUC’s sluiten zich als edge-gespecialiseerde partners aan bij het Red Hat partnerecosysteem. Daarmee breidt Red Hat de keuzevrijheid uit in onderliggende architecturen.

OnLogic biedt Red Hat gecertificeerde systemen, van kleine, ventilatorloze industriële systemen tot sterke systemen voor geavanceerde workloads. In het geval van Intel NUC’s, uitgegroeid tot een veelgebruikte technologie, zijn de nieuwste NUC Element-modules gecertificeerd voor Red Hat Enterprise Linux 8 en 9. Dit is een krachtige optie voor organisaties die Red Hat Enterprise Linux en Red Hat OpenShift aan de edge gebruiken.

Intelligente edge-infrastructuur

Met Red Hat OpenShift zijn applicaties dichtbij gebruikers en data aan de edge. Voor edge, remote en on-premises locaties biedt de OpenShift Assisted Installer een webgebaseerde gebruikersinterface. Daarmee implementeren organisaties sneller en eenvoudiger bare metal machines voor de creatie van OpenShift-clusters. Nieuwe updates voor Red Hat OpenShift Platform Plus vereenvoudigen en versnellen deze overstap. Dankzij de updates is inzet en doorlopend beheer van applicaties mogelijk. 

Deze updates worden geaccentueerd door zero-touch provisioning voor Red Hat OpenShift 4.10. Dit maakt geautomatiseerde edge-provisioning eenvoudig. Daarnaast omvat zero-touch provisioning fabrieksworkflows voor original equipment manufacturers (OEM’s). Zij zetten een verplaatsbaar Red Hat OpenShift-cluster vooraf op hun hardware. Vervolgens kunnen klanten deze inzetten als een volledig operationeel OpenShift-cluster. Organisaties gebruiken deze vooraf geconfigureerde Red Hat OpenShift om radio access networks (RAN) sneller te leveren op gedistribueerde locaties zoals mobiele netwerken en bijvoorbeeld voor foutdetectie in productiefaciliteiten. 

Aanvullende edge-mogelijkheden voor Red Hat OpenShift Platform Plus services omvatten:

  • Beheer van OpenShift edge-topologieën door Red Hat Advanced Cluster Management. Daaronder vallen single-node OpenShift-clusters, remote worker nodes en 3-node compacte clusters. Een enkele Red Hat Advanced Cluster Management hub cluster implementeert en beheert tot 2.000 single-node OpenShift-clusters. Organisaties implementeren en beheren deze aan de edge met behulp van zero touch provisioning. Om deze clusters te beveiligen, dwingen organisaties beleidsregels af en zetten ze op schaal in. Geïntegreerd met het Ansible Automation Platform automatiseren organisaties de oplossing ook bij beleidsschendingen.
  • Ondersteuning voor single-node OpenShift met OpenShift Data Foundation 4.10 als technology-preview. Verder is block storage met dynamic provisioning toegevoegd voor vereenvoudigde toegang en meer consistentie van data- en storage-services op schaal.

Snelle bouw van edge-stacks

Nieuwe Red Hat Edge gevalideerde patterns beschikken over code om edge-stacks sneller te bouwen. Dit zorgt dan ook voor een snellere overgang van conceptualisatie naar proof-of-concept. De nieuwe patterns omvatten:

  • Medical Diagnosis, dat GitOps gebruikt waarmee zorgverleners efficiënter en sneller medische beelden en gegevens binnenhalen, analyseren om er vervolgens op te handelen.  
  • Multicloud GitOps, op maat gemaakt voor organisaties die workloads op verschillende clusters in verschillende clouds willen draaien, zowel public als private.

Red Hat Ansible Automation Platform biedt een oplossing voor beheer- en automatiseringsbehoeften van organisaties en biedt meer zichtbaarheid en consistentie. Automation mesh geeft, samen met de nieuw toegevoegde Automation mesh-visualisatie, een duidelijk beeld van waar een automatisering draait, wat resulteert in flexibele schaling. Dit is relevant wanneer edge-omgevingen snel groeien en zorgt voor meer automatisering van edge-workflows.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This