Altair introduceert Simulation 2022

26 april 2022

Altair introduceert een nieuwe versie simulatie-oplossingen met uitbreidingen voor de volgende generatie connectiviteit, de architecture, engineering & construction (AEC) markt en de elektronicasector. 

Altair Simulation 2022 bevat veel nieuwe functies en updates voor bestaande oplossingen, die het aanbod van Altair’s oplossingen voor simulaties zowel verbreden als verder specialiseren.

Volgende generatie connectiviteit 

Altair’s nieuwe versie simulatiesoftware bevat functies die gebruikers helpen antennes met een bijzonder hoge nauwkeurigheid te simuleren, ontwerpuitdagingen sneller op te lossen en meer tools voor het ontwikkelen van applicaties voor geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS). Altair Simulation 2022 ondersteunt het automatiseren van realistische 5G-stralingspatronen en bevat onder andere functies voor hybride ray-tracing patronen en roterende dopplereffecten voor ray-based solvers.  

Verder bieden meer connectiviteitsfuncties ondersteuning voor het sneller simuleren van grote complexe antennes en hun gebruiksomgeving. Gebruikers kunnen profiteren van de benodigde rekenkracht om nauwkeuriger antenne- en arraykarakterisaties te simuleren, waarmee zij op een betrouwbare wijze hun draadloze systemen kunnen analyseren.

Gebruikers van de nieuwe software krijgen tevens verbeterde ADAS-tools die meer rekening kunnen houden met sensortypes zoals ‘ultrasound’, maar ook het aantal sensoren dat samen te simuleren is. Andere nieuwe ADAS-functies zijn de toevoeging van meer toepassingsspecifieke en post-processing tools, zoals frequentiegemoduleerde continue golf (FM-CW) radarsimulaties, die gericht zijn op ADAS-toepassingen.

Tools voor duurzaam AEC-ontwerp 

Altair Simulation 2022 bevat verder een aantal updates voor de AEC-markt, zoals ondersteuning voor nieuwe bouwstandaarden. Via de Altair Units-licenties hebben klanten toegang tot alle beschikbare software en kunnen zij op het juiste moment in een project de juiste AEC-oplossing benutten. Recente nieuwe toevoegingen zijn de voormalige S-FRAME software,  SimSolid voor snelle analyses en HyperWorks voor geavanceerde meshing, vloeistofdynamica (CFD), simulaties van windbelastingen en nog meer toepassingen.

Silhouette of 5G smart cellular network antenna base station on the telecommunication mast

Tools zoals S-CONCRETE, S-FRAME en S-FOUNDATION, die de ontwerptijd en projectkosten voor bouwkundig en civiele ingenieurs reduceren, zijn eveneens uitgebreid in Altair Simulation 2022. Deze bevatten nu ook ontwerpcodes voor verschillende Amerikaanse, Canadese, Europese en Aziatische/Oceanische landen, om ontwerpen en projecten te laten voldoen aan de nieuwste veiligheids- en materiaalvoorschriften.

Oplossingen als S-TIMBER helpen architecten en ingenieurs te voldoen aan de groeiende vraag naar duurzame gebouwen en constructies. S-TIMBER bevat geavanceerde analysefuncties en kan tevens de reactie van constructies simuleren op seismische belastingen volgens de NBCC, ASCE en IB codes. Verder geeft deze software meer controle over het modelleren van panelen om CLT, Glulam en Sawn houten elementen te ontwerpen, waarmee projecten op tijd, binnen het budget en conform de ontwerpparameters zijn op te leveren.

Ontwerpen van printplaten en andere elektronica

Altair Simulation 2022 bevat tevens meer mogelijkheden voor het ontwerpen van printplaten en andere elektronica, die gebruikers beter in staat stellen om slimme componenten, producten en systemen te ontwerpen en te implementeren. Altair PollEx beschikt nu over uitgebreide functies voor ontwerpverificatie, signaalintegriteit en PCB-modellering (printed circuit board). Het omvat ook ‘cross-probe’ verificatie, zoals DFx Excel resultaten en een directe ECAD-link naar Pulsonix en Altium Designer. Deze laatste functionaliteit zit tevens in PollEx voor Altium, een onlangs uitgebrachte gratis tool die beschikbaar is voor alle Altium Designer klanten.

Gebruikers kunnen ook profiteren van updates voor Altair SimLab, met functies voor een valtest, multifysische analyse voor PCB’s en thermische simulaties voor complete systemen. Verder is Altair Simulation 2022 nog uitgebreid met nieuwe tools voor vermogenselektronica en motoraandrijvingen, waaronder PSIM. Daarmee zijn voedingen, motoraandrijvingen, regelsystemen en microgrids eenvoudiger te ontwerpen en te simuleren.

Oplossingen voor elke ontwikkelingsfase

Altair Simulation 2022 bevat ook updates die de mogelijkheden van Altair’s oplossingen voor systeemmodellering, eindige elementenanalyse en zowel het bedenken als het onderzoeken van de produceerbaarheid van ontwerpen uitbreiden. Updates voor Activate, Compose, HyperWorks en de Inspire-producten helpen gebruikers nieuwe uitdagingen aan te gaan en bieden hen nieuwe machine learning-bibliotheken. Ook bevatten ze een interactieve toolkit voor het maken van no-code gebruikersinterfaces, geavanceerdere workflows voor simulatie- en produceerbaarheidcontroles en andere analysefuncties. Dat stelt gebruikers in staat ontwerpen te optimaliseren en de meest complexe producten en uitdagingen te visualiseren.

Tenslotte bevat Altair Simulation 2022 nog nieuwe functies die de software voor vloeistof-, thermische multifysica en constructieberekeningen sterk uitbreiden. Tools als AcuSolve, nanoFluidX, EDEM, MotionSolve, Flux en FluxMotor, OptiStruct, Radioss en SimSolid geven gebruikers de mogelijkheid om simulaties in te zetten voor nieuwe toepassingsgebieden. Zij kunnen de nieuwe fysische solvers benutten, gerelateerde tools voor elektrificatie integreren, sterkte, stijfheid en andere fysische eigenschappen simuleren en profiteren van de vele nieuwe optimalisatiefuncties om betere en efficiënte ontwerpen te maken.

“Met Simulation 2022 blijft Altair toonaangevend op het gebied van computational science, kunstmatige intelligentie en simulatietechnologie”, zegt Sam Mahalingam, chief technology officer van Altair. “Door meer functies, tools, interfaces en workflows toe te voegen waarmee gebruikers sneller en efficiënter kunnen werken, maken we een duurzamere toekomst mogelijk. Betere simulatiefunctionaliteit stelt onze klanten in staat om betere en slimmere producten te ontwikkelen. Wij zijn er trots op in de voorhoede te staan voor een meer connected toekomst.”

Bezoek voor meer informatie: www.altair.com/simulation-2022

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This