Veilige en gegarandeerde connectie tussen locaties met EdgeConnect SD-WAN

22 april 2022

Hoe blijf je van optimale connectiviteit genieten wanneer je de veilige muren van het hoofdgebouw verlaat? Bijvoorbeeld in organisaties die meerdere sites en locaties willen verbinden. EdgeConnect SD-WAN zorgt dankzij ultieme flexibiliteit en veiligheid voor de connectiviteit van de toekomst.

Voor bedrijven met meerdere filialen is een goede netwerkconnectie meestal doorslaggevend voor het leveren van services. Downtime vermijden en het garanderen van optimale bandbreedte, kwaliteit en latentie zijn dan ook absoluut noodzakelijk.

SD-WAN is een moderne techniek die op deze vraag inspeelt en het mogelijk maakt om bij het connecteren van locaties meerdere verbindingen van verschillende Internet Service Providers te gebruiken. Het is een veerkrachtige oplossing die behalve efficiëntie en kostenbesparing ook optimale veiligheid en meer inzicht in het netwerk biedt.

Kostefficiënt en flexibel

Aangezien SD-WAN gebruik maakt van een standaard internetlijn, is het voor moderne organisaties een kostefficiënt alternatief voor meer klassieke oplossingen zoals het voorzien van een apart netwerk voor belangrijk bedrijfsverkeer. De meeste organisaties spenderen immense bedragen aan het garanderen van connectiviteit, terwijl ze die budgetten op een betere manier kunnen inzetten. EdgeConnect SD-WAN-technologie doet echter nog een pak meer dan enkel kosten besparen.

Met dank aan real-time detectie zorgt een oplossing zoals Aruba EdgeConnect SD-WAN altijd voor een efficiënt gebruik van de beschikbare bandbreedte. Zo wordt bij een onderbreking automatisch overgeschakeld op een verbinding die wel werkt. Daardoor blijven de connecties tussen locaties en de beschikbaarheid van belangrijke applicaties en data voortdurend gegarandeerd. Per applicatie kan de meest geschikte verbinding worden gekozen en het is zelfs mogelijk om prioriteiten te stellen waarbij kritische applicaties voorrang krijgen op minder kritische.

Komen er filialen bij, bijvoorbeeld na een uitbreiding of fusie, dan kunnen deze sites gemakkelijk worden toegevoegd dankzij de beschikbaarheid van automatische configuraties. In plaats van per verbinding individuele wijzigingen aan te moeten brengen, kan alles dus vanaf een centraal platform worden beheerd.

Minder vertraging, meer security

Adaptieve internet break-outs zorgen ervoor dat gebruikers altijd van de hoogste kwaliteit genieten, bijvoorbeeld in verband met bepaalde cloudapplicaties. Netwerkprestaties zijn voorspelbaar en eenvoudig te volgen dankzij de ultieme zichtbaarheid en toegang tot analytics. SD-WAN voert immers continu metingen uit en biedt inzichten in de prestaties van de verbinding en de bandbreedte die elke applicatie gebruikt of vereist. Vertragingen zullen zo tot een minimum worden beperkt.

Daarnaast brengt de oplossing ook belangrijke voordelen op het gebied van security. Veiligheid is zelfs een van de grootste troeven die SD-WAN te bieden heeft. Zo beschikt de technologie over end-to-end encryptie over het hele netwerk. Het is dus de perfecte oplossing om gevoelige data tussen filialen en hoofdkantoor uit te wisselen. EdgeConnect SD-WAN biedt next-gen beveiliging die met automatische configuratie en management verzekert dat overal heel flexibel de juiste policy wordt toegepast.

Kortom, EdgeConnect SD-WAN is de meest efficiënte, voordelige, veilige en flexibele oplossing om de connectiviteit tussen meerdere locaties te garanderen. Het is een must voor elk modern bedrijf dat op elke locatie snel en in real-time met applicaties en data moet kunnen werken. Meer weten? Ontdek hier alles over Aruba EdgeConnect SD-WAN.

Jerry Garcia

Jerry Garcia

Country Manager Belux bij Aruba

Pin It on Pinterest

Share This