Interxion kondigt vierde datacenter in België aan

20 april 2022

Interxion is gestart met de bouw van BRU4, een goednieuw datacenter in Zaventem. BRU4 staat garant voor een investering van meer dan 100 miljoen euro en zal naar verwachting bijdragen tot het creëren van lokale jobs.

“De vraag naar datacentercapaciteit in Brussel blijft groeien, vooral door een sterke toename van het aantal Belgische bedrijven dat naar de cloud migreert en hybride IT-modellen invoert. Als direct antwoord op deze groeiende vraag bouwen we BRU4, dat bedrijven de broodnodige capaciteit zal bieden om efficiënt te schalen,” zegt Dirk van de Geer, Managing Director, Interxion België.

Het gebouw zelf – waarvan de opening gepland staat voor midden 2023 – zal ongeveer 6.700 m² oppervlakte bieden waar bedrijven hun bedrijfskritische IT-infrastructuur kunnen hosten en verbinding kunnen maken met PlatformDIGITAL®, het flexibele, unieke en wereldwijde datacenterplatform van Digital Realty voor het schalen van digitale bedrijven. BRU4 zal naar verwachting ook toegang bieden tot de toonaangevende publieke cloudproviders en meer dan 100 connectiviteitsproviders via een redundante, low-latency verbinding met de connectiviteitshub van BRU1.

Het datacenter is ontworpen om op 100% hernieuwbare energie te draaien, net als de rest van de Europese portefeuille van Interxion, aangezien Digital Realty vooruitgang blijft boeken op weg naar zijn wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen om zijn directe koolstofemissies tegen 2030 met 68% en zijn passieve emissies met 24% te verminderen.

“De hoeveelheid data die vandaag in de wereld wordt gecreëerd, blijft groeien, grotendeels gedreven door Data Gravity,” zegt David Louis, Sales Manager bij Interxion België. “Volgens Digital Realty’s Data Gravity Index DGx™, die de intensiteit van de datagroei voor Global 2000-ondernemingen meet, kwantificeert en voorspelt, zullen bedrijven tegen 2024 data creëren aan een snelheid van 1,4 miljoen gigabytes per seconde. Om deze gegevensexplosie te beheren, zullen bedrijven een toename van meer dan 40% in rekenkracht nodig hebben, wat snel in de buurt komt van verwerkingsniveaus die alleen door quantumcomputers kunnen worden bereikt. Met de uitbreiding van onze Brusselse campus verwachten we de computer-, opslag- en kwaliteitsinfrastructuur voorhanden te hebben om bedrijven in staat te stellen over te schakelen op een meer datavriendelijk hybride IT-model en hen te helpen deze data-economie het hoofd te bieden.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This