Coolest Projects 2022 van CoderDojo daagt jongeren uit om de planeet te redden

12 april 2022

Op 24 april 2022 tonen tientallen jongeren hun innovatieve ideeën tijdens Coolest Projects 2022, een jaarlijks initiatief van CoderDojo. Dit jaar krijgen de deelnemende jonge uitvinders de opdracht om een innovatieve, technologische oplossing te ontwikkelen en zo onze planeet te redden. Broeihaard van deze jonge creativiteit wordt Technopolis in Mechelen.

Coolest Projects Belgium is een initiatief van CoderDojo Belgium. Met de gratis technologiebeurs wil de organisatie jongeren tussen 7 en 18 jaar stimuleren om innovatieve technologische oplossingen te ontwikkelen die écht het verschil maken. Na vier succesvolle edities gingen de voorbije twee noodgedwongen digitaal door. Nu kan Coolest Projects 2022 opnieuw fysiek doorgaan.

De coolste beurs voor jonge uitvinders heeft ook dit jaar heel wat in petto: de deelnemers krijgen namelijk de opdracht te werken rond het thema ‘Save the planet’.

“Jongeren zitten vol creativiteit, en volwassenen kunnen er nog heel wat van leren”, zegt Joke Van Driessche, Community Support & Event Management Officer bij CoderDojo. “Dat bewezen ze de afgelopen edities volop. Vandaag vormt klimaatverandering een grote maatschappelijke uitdaging. Alle hulp is welkom. Daarom dagen wij de jonge uitvinders uit om met een originele oplossing te komen. En ik durf te wedden dat ze ook dit jaar opnieuw veel originaliteit en creativiteit aan de dag zullen leggen.”

De inschrijvingen zijn intussen al achter de rug, en opnieuw stellen er een heleboel jonge makers hun creatieve ideën voor. Daar zit ook dit jaar ongetwijfeld heel wat innovatie tussen.

“Van grappige computergames tot gekke robots of super efficiënte oplossingen: alles kan bij ons”, zegt Joke Van Driessche. “Het is de bedoeling dat alle jonge creativiteit samenkomt op de grootste gratis uitvindersbeurs van het land. En wie weet maken we wel kennis met de volgende Elon Musk of Grace Hopper.”

Zij vervolgt: “Na onze succesvolle edities van 2018 en 2019 bij Technopolis zijn we ook weer blij dat we dit jaar opnieuw onze fysieke editie kunnen organiseren op deze unieke locatie. Technopolis is een ideale locatie omdat ook zij kinderen en jongeren in contact brengen met technologieën op een creatieve manier.”

Coolest Projects 2022 vindt plaats op 24 april van 14u tot 17u. De ingang is gratis voor iedereen. Meer info op www.coolestprojects.be.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This