Datashift stelt ambitieus jaarplan voor: “We willen met 50% groeien zonder onze eigenheid te verliezen”

7 april 2022

Het Mechelse adviesbureau Datashift wil het komende jaar met maar liefst 50% groeien. Om dat mogelijk te maken is de onafhankelijke dataspecialist op zoek naar meer dan dertig uiteenlopende profielen. Tegelijkertijd wordt intern veel aandacht geschonken aan het bewaren van de eigenzinnige bedrijfscultuur en de organisatorische flexibiliteit. Zo zijn er plannen voor satellietkantoren en staan er verschillende activiteiten op de planning om onder meer ondernemerschap te stimuleren.

Datashift stelde de ambitieuze groeiplannen voor tijdens het eigen ‘Get Back Together’-evenement. Het adviesbureau, dat gespecialiseerd is in technologische oplossingen en advies voor het databeheer van bedrijven, wil een groei van 50% realiseren in omzet en aantal medewerkers realiseren. Daarvoor gaat het Mechelse bedrijf op zoek naar meer dan dertig nieuwe werknemers. Het gaat zowel om starters als meer ervaren dataspecialisten. Er staan verschillende vacatures open voor data engineers, data scientists, consultants, project managers en een interne recruiter.

Satellietkantoren

Om de groei mogelijk te maken zijn er plannen voor extra kantoren in Gent en Leuven. Verder wil Datashift actiever worden in West- en Oost-Vlaanderen. De extra satellietkantoren komen er niet alleen omwille van toekomstig plaatsgebrek. Ze moeten ook helpen om hybride werken te stimuleren. Datashift-CEO Nico Huybrechts wil zo medewerkers de kans te geven om dichter bij huis of klanten te werken. “We willen een einde maken aan thuiswerk als norm, waarbij het soms moeilijk is om werk en privé gescheiden te houden. De voorbije twee jaar hebben we onze ambities niet laten temperen door COVID-19, en we laten ons nu ook niet afschrikken door de huidige economische realiteit.”

Nieuwe dynamiek

Naast bedrijfsgroei staat ook persoonlijke groei hoog op de agenda. Daarom worden er verschillende initiatieven op poten gezet. Een daarvan is ‘Innovate and dare to fail’, een project waarbij ondernemerschap bij Datashift-werknemers wordt gestimuleerd. Daarnaast zijn er dertien strategische objectieven gedefinieerd die allemaal door verschillende medewerkers beheerd worden. “Onze groei gaat ervoor zorgen dat er nieuwe posities vrijkomen en er zullen nieuwe interne mogelijkheden ontstaan”, beseft Huybrechts. Voor hem is die verandering cruciaal. “Ik wil niet dat mensen vastroesten. Als consultant moet je jezelf in vraag blijven stellen. Daarom is ons groeiplan zo belangrijk: het zorgt voor een nieuwe dynamiek.”

“Ik wil niet dat mensen vastroesten. Als consultant moet je jezelf in vraag blijven stellen. Daarom is ons groeiplan zo belangrijk: het zorgt voor een nieuwe dynamiek” , aldus Huybrechts.

Eigenheid

Voor Huybrechts is het enorm belangrijk dat de huidige bedrijfscultuur bewaard blijft tijdens het groeitraject. “We zijn een van de weinige volledig onafhankelijke adviesbureaus die focust op data. We ervaren geen externe druk en vinden onze eigenheid heel belangrijk. Ons succes is niet afhankelijk van onze groei, wel van het aantal tevreden klanten waarvoor we creatieve projecten kunnen uitwerken. We willen een groep mensen samenbrengen die stevig in z’n schoenen staat. Om die groepssfeer te versterken, organiseren we activiteiten zoals de maandelijkse Final Friday, DataSport en onze legendarische DataTrip eind september. Hopelijk is onze groep dan reeds een stuk groter. Wie erbij komt moet vooral veel zin hebben om zelf mee te groeien in ons verhaal.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This