Bridgestone Mobility Solutions sluit zich aan bij het open innovatieplatform STARTUP AUTOBAHN voor ontwikkeling van duurzame oplossingen

30 maart 2022

Bridgestone Mobility Solutions, de business unit van Bridgestone EMIA die zich richt op de ontwikkeling en lancering van data-gedreven wagenpark-, banden- en mobiliteitsoplossingen, gaat een samenwerking aan met STARTUP AUTOBAHN, een mobiliteitsgericht innovatienetwerk. Dat netwerk wordt ondersteund door het Plug and Play Tech Center, het wereldwijde open innovatieplatform van Silicon Valley.

Als wereldwijd toonaangevend open innovatieplatform brengt STARTUP AUTOBAHN, gevestigd in Stuttgart, toonaangevende bedrijven en start-ups samen om nieuwe ideeën te identificeren en baanbrekende technologieën in de mobiliteitssector te ontwikkelen. Met een netwerk van meer dan 30.000 start-ups en ongeveer 30 bedrijfspartners zorgt het platform voor een versnelling van het innovatieproces door middel van workshops, evenementen, bedrijfsontwikkeling en investeringsmogelijkheden.

Jan-Maarten de Vries, CEO van Bridgestone Mobility Solutions

“De samenwerking met STARTUP AUTOBAHN is een belangrijke stap in onze strategie om continue innovatie en zakelijke vooruitgang te stimuleren”, zegt Jan-Maarten de Vries, CEO van Bridgestone Mobility Solutions. “Als lid van dit hoogwaardige netwerk van pioniers, ondernemers en innovatieve denkers kijken we ernaar uit om samen te werken aan nieuwe ideeën en technologieën die zullen bijdragen aan een veiligere, efficiëntere en duurzamere toekomst.”

Bridgestone Mobility Solutions ondersteunt Bridgestone in haar digitale transformatie en streven naar een duurzame toekomst van mobiliteit. Daarnaast helpt de business unit klanten en partners bij het optimaal benutten van op gegevens gebaseerde inzichten voor een maximale efficiëntie. De business unit Bridgestone EMIA verzorgt een groot deel van de portefeuille aan digitale mobiliteitsoplossingen van het bedrijf, waaronder de toonaangevende Europese fleetmanagementoplossing WEBFLEET.

“We zijn ontzettend blij dat we Bridgestone Mobility Solutions mogen verwelkomen in ons wereldwijde netwerk”, vertelt Sascha Karimpour, Managing Director bij Plug & Play Duitsland en mede-initiatiefnemer van STARTUP AUTOBAHN. “Bridgestone, bekend als een van de leidende banden- en rubberbedrijven wereldwijd, is bezig met de versnelling van zijn activiteiten op het gebied van digitale oplossingen, wat perfect past bij de end-to-end waardeketen van de mobiliteitspartners van STARTUP AUTOBAHN. Het diverse portfolio van Bridgestone​​ op het gebied van wagenpark-, banden- en dataoplossingen zal ons platform nieuwe kansen en een grote meerwaarde bieden.”

Als nieuwe hoofdpartner van het STARTUP AUTOBAHN-platform, zal het deskundige innovatieteam van Bridgestone Mobility Solutions samenwerken met relevante start-ups binnen het netwerk die zich richten op verschillende innovatiegebieden, zoals elektrische mobiliteit, smart city-oplossingen en slimme bandentechnologieën. Het doel is om gezamenlijke waardeproposities te identificeren en aan pilotprojecten te werken voor de ontwikkeling van duurzame oplossingen die een meerwaarde bieden voor zowel klanten als de maatschappij.

“De mobiliteitssector ondergaat een enorme transformatie en innovatie is een cruciaal onderdeel van onze strategie voor duurzame groei”, aldus Franck Leveque, Vice President Strategy & Incubation bij Bridgestone Mobility Solutions. “Dankzij de samenwerking met het open innovatieplatform STARTUP AUTOBAHN kunnen we niet alleen start-ups ondersteunen, alsook nieuwe en disruptieve modellen in het mobiliteitsecosysteem verkennen, maar krijgen we ook de unieke kans om een permanente dialoog tot stand te brengen met een netwerk van interessante en relevante partners uit de sector.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This