OnLogic lanceert eerste industriële Raspberry Pi-pc

14 maart 2022

OnLogic, fabrikant van industriële computers, viert Pi day met de introductie van hun gloednieuwe Factor 201 Raspberry Pi-computer. Deze is vanaf nu beschikbaar voor pre-order. Daarnaast maken ze meer bekend over het volgende model in de Factor 200-serie: de Factor 202. Beide apparaten zijn gebaseerd op de Raspberry Pi Compute Module 4. Deze is speciaal ontwikkeld voor industriële producten.

“We zijn blij dat OnLogic ervoor heeft gekozen de Factor 201 met Raspberry Pi te bouwen. Raspberry Pi Compute Module 4 is gecombineerd met OnLogic’s speciaal ontworpen carrier boards en industriële behuizing. Hierdoor kan OnLogic hun klanten flexibele en betrouwbare oplossingen bieden. We zien dat Raspberry Pi-hardware steeds vaker op industrieel gebied wordt toegepast met dit soort producten”, zegt Gordon Hollingworth, Chief Product Officer bij Raspberry Pi Ltd.

“OnLogic ontwerpt al bijna twintig jaar computers voor industriële toepassingen. De CM4 was dan ook een vanzelfsprekende keuze om een nieuw apparaat omheen te ontwikkelen”, zegt Maxx Garrison, Product Manager bij OnLogic. “Tijdens de onthulling van de CM4, zei men bij Raspberry Pi dat meer dan de helft van de verkochte Raspberry Pi-computers voor industriële en commerciële toepassingen wordt gebruikt. De Raspberry Pi-community heeft al veel ervaring met het bouwen van Industry 4.0-, SCADA- en IoT-oplossingen met Raspberry Pi. Met de Factor 200-serie geven we deze community nieuwe tools om hun innovatie door te zetten, ongeacht de plek waar deze systemen geïnstalleerd worden.”

De Factor 201, die vanaf vandaag beschikbaar is voor pre-order, is een compacte, passief gekoelde computer die bedoeld is voor gebruik als industriële gateway, automation controller of edge computer. Behalve de Raspberry Pi CM4 heeft het systeem een bedrijfstemperatuurbereik van -20 tot 60 °C, opties voor DIN-rail- of wandmontage en 12-24V voeding. Het apparaat kan ook van stroom worden voorzien via een ethernetkabel met behulp van PoE Power Delivery (PoE-PD). Zo kan een enkele kabel het apparaat voorzien van zowel netwerktoegang als voeding.

De aanstaande Factor 202 is speciaal ontworpen met het oog op industriële besturing. Behalve alle kenmerken van de Factor 201 beschikt de Factor 202 ook over digitale en analoge input en output (DIO en AIO). Een 2.7-inch capacitief touchscreen zorgt voor statusupdates en systeemcontrole. OnLogic verwacht dat de Factor 202 later dit jaar beschikbaar is.

Het speciaal ontworpen carrier board van OnLogic voorziet de Factor 201 en Factor 202 van connectiviteit en uitbreidingsmogelijkheden voor een breed scala aan toepassingen. Dankzij de verschillende geheugen- en opslagmogelijkheden kunnen klanten het apparaat gebruiken voor alle unieke vereisten van hun project.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This