Snackgigant Mondelēz International verplaatst wereldwijde activiteiten naar volledig digitale werkplek

3 maart 2022

Orange Business Services kondigt vandaag aan dat het de snackfoodgigant Mondelēz International transformeert naar een volledig digitaal communicatieplatform op basis van Microsoft Teams. Cadbury, Chips Ahoy!, Oreo en Ritz zijn slechts enkele van de merken van Mondelēz International waarvan de activiteiten nu zullen worden samengevoegd op één enkel, wereldwijd platform.

Orange Business Services zal het Microsoft Teams-platform beheren, dat de communicatie en samenwerking zal verbeteren tussen de kantoren, fabrieken, magazijnen en contact center-agenten van Mondelēz International wereldwijd, met 80.000 werknemers verspreid over activiteiten in ongeveer 80 landen. Het zal alle bestaande PBX-systemen vervangen en Orange zal het wereldwijde communicatieplatform van Mondelēz International overnemen en end-to-end beheren, inclusief unieke voice-capabilities in markten zoals China, India, het Midden-Oosten en Rusland. De ingebouwde Cloud flexibiliteit zal Mondelēz International in staat stellen haar platform op te schalen om zo te groeien en uit te breiden naar nieuwe markten.

Enkele van de verwachte voordelen na de voltooiing van de implementatie eind 2022 zijn kostenoptimalisatie, een eenvoudiger IT-leveranciers ecosysteem met multi-cloud coördinatie om de voice-transformatie te beheren, en een platform voor nieuwe digitale innovaties.

“De volledige fysieke footprint en thuiswerkers van Mondelēz International’s wereldwijde activiteiten zullen volledig met elkaar verbonden zijn via een nieuwe virtuele werkplek,” zegt Jyotin Shah, Sr. Director, Global Digital Workplace Services bij Mondelēz International. “We zullen gemakkelijk digitaal, met elkaar kunnen communiceren, inspireren tot creativiteit en samenwerken voor al onze merken, van Oreo tot Chips Ahoy!. Zelfs nu de industrie wordt geconfronteerd met wereldwijde uitdagingen op het gebied van supply chain, blijft Mondelēz International”.

Co-innovatie wat alles omvat

Orange Business Services levert meer dan alleen een Microsoft Teams-oplossing. Orange integreert ook ecosysteempartners om betrouwbare spraak- en video-oplossingen te bieden voor extra functionaliteit. Het contactcenterplatform van Mondelēz International zal gebruikmaken van het wereldwijde netwerk van Orange en gebruikmaken van geavanceerde analyses, automatisering en A.I.-mogelijkheden. Dit zal verschillende bedrijfsfuncties verbeteren zoals HR, salarisadministratie en klantenservice waardoor de ervaring van het klanttraject wordt verbeterd en meer inzichten worden geboden.

Dezelfde mix van technologie biedt Mondelēz International een wereldwijd 360-graden overzicht van hun gehele bedrijfsvoering. Met geavanceerde analyses en monitoringsmogelijkheden kan Orange mogelijke knelpunten identificeren en proactief onderhoud uitvoeren voordat er problemen ontstaan. Daarnaast biedt een zogenaamd ‘self-care portal’ zichtbaarheid en een hoogwaardige naadloze communicatie-ervaring.

“Van onder naar boven ondergaat Mondelēz International een enorme digitale transformatie van hun mensen, processen en systemen om een modern, wereldwijd bedrijf te creëren”, zegt Rob Willcock, senior vice president Americas voor Orange Business Services. “Alleen Orange Business Services heeft de wereldwijde schaal, de in-house expertise met Microsoft Teams, en de end-to-end services om dit voor hen te realiseren. Tegelijkertijd speelt Mondelēz International een centrale rol met ons, door mee te innoveren aan veel van de nieuwe diensten die zullen worden geïntroduceerd. Wij ondersteunen hiermee de transformatie naar een nieuw Mondelēz International dat klaar is om de snackindustrie opnieuw vorm te geven.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This