Cyber Security Management biedt Managed Services aan die onafhankelijk zijn van technologie en zich aanpassen aan de securitybehoeften van de klant

23 februari 2022

Cyber Security Management (CSM), provider van oplossingen en diensten voor de beveiliging van bedrijfsinfrastructuur- en data, gaat behalve technologie ook Managed Services rond security aanbieden. Het bedrijf doet dit samen met Advens, een belangrijke cybersecurityspeler in Frankrijk die sinds de zomer van 2020 als partner van CSM ook op de Belgische markt opereert. CSM wil met het initiatief een agnostische aanpak nastreven, waarbij het de behoeften van klanten analyseert en hen op een technologie-onafhankelijke manier naar de juiste oplossing en strategie begeleidt. 

CSM ondersteunt klanten al geruime tijd met securityoplossingen, maar merkt dat er ook steeds meer vraag is naar het leveren van diensten. Bedrijven hebben immers niet altijd de mensen in huis om de gekochte technologie op een goede manier te laten draaien. Aan de ene kant is het onbegonnen werk om zelf mensen op te leiden en hun kennis voortdurend up-to-date te houden. Daarnaast is het voor de meeste organisaties ook geen optie om geschoolde cybersecurityexperts aan te werven. Aangezien veel cyberaanvallen ’s avonds of in het weekend gebeuren, zouden ze bovendien een omvangrijk team nodig hebben om 24/7 over de beveiliging van hun systemen te waken. 

Niet afhankelijk van één oplossing 

Door het aanbieden van Managed Services wil CSM ervoor zorgen dat klanten zich in de eerste plaats op hun eigen business kunnen focussen. Daarbij kiest het bedrijf voor een pragmatische aanpak die ze ‘vendor-agnostic’ noemen. Het betekent dat ze niet afhankelijk zijn van één specifieke technologie en uit een ruim gamma aan mogelijkheden de beste oplossingen voor de behoeften van elke klant kiezen. 

Ook het niveau van de services wordt volledig aangepast aan wat een organisatie echt nodig heeft. Als de klant bijvoorbeeld de mankracht heeft om technologie te laten draaien, dan kunnen services zich beperken tot het opvolgen van configuraties en strategieën. Maar als bedrijven een uitgebreidere securityondersteuning zoeken, dan biedt CSM ook het volledige pakket aan: van het monitoren, opsporen en signaleren van kwetsbaarheden tot het remediëren van incidenten. 

“We zorgen ervoor dat onze technologieën en services zich aan de klant aanpassen en niet omgekeerd. Om niet afhankelijk te zijn van licentiekosten en om beter te kunnen inspelen op de behoeften van bedrijven, hebben we een eigen open source Security Operations Center (SOC)”,zegt Maxime Rapaille, Cyber Security Director bij CSM. “Hierdoor kunnen we stap voor stap werken en altijd de beste oplossing op het gebied van noden en kosten voorstellen.” 

Partner met 20 jaar ervaring 

Bij het aanbieden van Managed Services kan CSM ook rekenen op z’n partner Advens. Anderhalf jaar geleden besloten beide bedrijven samen te werken, waardoor de Franse cybersecurityspeler ook de Belgische markt begon te bedienen. “Het was toen al duidelijk dat we een gelijkaardige visie hebben. Bovendien verkoopt CSM dezelfde technologie die Advens bij klanten integreert. Dankzij de twintig jaar ervaring die Advens aan boord brengt, kunnen wij onze managed services sneller en meteen op een hoog niveau naar de markt brengen”, zegt Nicolas Boucquillon, Regional Sales Manager bij CSM. 

Concreet zal Advens, dat in Rijsel gevestigd is en daar ook het SOC huisvest, instaan voor de technische ondersteuning zoals het 24/7 monitoren van kwetsbaarheden en dreigingen. Het bedrijf kan daarvoor rekenen op een uitgebreid en ervaren team van zo’n 200 experts. CSM zorgt voor de eerste laag van diensten, zoals het geven van advies, het uitwerken van strategieën of het uitvoeren van scans. Daarvoor doet CSM een beroep op specialisten in België die klanten in elke taal kunnen bedienen. 

Alexandre Fayeulle, oprichter van Advens: “We werken al een tijdje samen met CSM en gaan nu nog een stap verder. Behalve een sterk partnerschap hebben we intussen een echte Frans-Belgische alliantie uitgebouwd. We kijken ernaar uit om de managed services van CSM in België op een duurzame manier te ontwikkelen.” 

Maturiteit kweken bij klanten 

Voor CSM gaan deze nieuwe Managed Services verder dan enkel het ontzorgen van klanten. Ze willen bedrijven begeleiden om zelf prioriteiten te kiezen en op basis daarvan de juiste securitystrategie uit te werken. “Iedere organisatie heeft een eigen manier van werken en wij kunnen onmogelijk voor iedereen bepalen hoe hun strategie er moet uitzien. Daarom gaan we samen met onze klanten na wat belangrijk is en helpen we hen om de nodige maturiteit te kweken”, zegt Maxime Rapaille. 

Nicolas Boucquillon vult aan: “De meeste Managed Service Providers geven je enkel de zwembandjes om te blijven drijven en nemen de volledige security voor hun rekening. CSM leert klanten daarentegen hoe ze moeten zwemmen. We nemen het moeilijkste gedeelte weg, maar zorgen ervoor dat bedrijven de controle over hun cybersecurity in eigen handen houden en altijd weten waar ze staan.” 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This