Zetes benoemt Pierre Lambert als nieuwe CEO

17 februari 2022

Pierre Lambert, Chief Financial Officer van Zetes, neemt op 1 maart 2022 de rol van Chief Executive Officer over. De huidige CEO Alain Wirtz, die Zetes ruim 35 jaar heeft geleid en ontwikkeld, zal het bedrijf op 28 februari 2022 verlaten.

Zetesbestaat sinds 1984 en telt op dit ogenblik meer dan 1.300 medewerkers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Het bedrijf zette in 1992 zijn eerste stappen buiten de grenzen met een vestiging in Frankrijk. Vandaag heeft Zetes kantoren in 22 landen.

Pierre Lambert, Zetes’ nieuwe CEO  vanaf 1 maart 2022

De oprichting van de divisie People Identification begin jaren 2000 was een nieuwe mijlpaal. Het liet Zetes toe belangrijke contracten zoals de Belgische eID-kaart binnen te halen. Daarop volgde in 2005 een beursintroductie op Euronext Brussel. Sinds 2017 is Zetes een volledige dochteronderneming van Panasonic Corporation.

Pierre Lambert is al meer dan 20 jaar de CFO van Zetes. Hij heeft nauw samengewerkt met Alain Wirtz om het bedrijf te laten groeien tot zijn huidige marktpositie. Dankzij zijn solide leiderschap en zijn intelligentie om de strategische en financiële speerpunten van het bedrijf op het juiste moment te benutten, is de succesvolle technologische en zakelijke ontwikkeling van Zetes verzekerd.

Pierre Lambert verklaart: “Ik ben zeer vereerd dat de rol van CEO aan mij wordt toevertrouwd en ik verheug me erop dat ik Zetes naar nieuwe horizonten kan leiden. Ik wil Alain graag bedanken voor de reis die wij samen hebben gemaakt. Ik zal goede herinneringen bewaren aan onze samenwerking die gepaard ging met succes en groei voor het bedrijf.”

Alain Wirtz heeft een stevige erfenis opgebouwd. “Zetes is vandaag een bloeiende, sterke en veerkrachtige onderneming. Ik wil graag mijn oprechte dank uitspreken aan mijn collega’s in het management en aan het gehele team van Zetes voor hun samenwerking tijdens dit ongelooflijke avontuur. Ik ben er absoluut van overtuigd dat het nieuwe managementteam van Zetes de commerciële successen zal voortzetten en de onderneming zal gidsen naar nieuwe innovaties en bedrijfsgroei.”

Zetes zal de naam van de toekomstige CFO te zijner tijd bekendmaken.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This