ALSO en Recommerce slaan handen ineen voor meer circulariteit in de zakelijke IT-markt

14 februari 2022

ALSO introduceert een trade-in programma waarbij bedrijven gebruikte smartphones, tablets en laptops kunnen terug verkopen. De technologie provider zet dit programma op met Recommerce Group, de Europese aanbieder op dit gebied, en biedt hiermee een bijdrage aan de circulaire economie.

Refurbishen trend in IT-hardware

Er is al jaren een trend gaande waarin bedrijven hun IT-hardware steeds vaker aanbieden aan gespecialiseerde bedrijven die deze apparatuur na terugkoop nakijken, opschonen en opknappen. Maar ondanks dat dit zogenaamde refurbishen voor laptops en beeldschermen steeds meer gemeengoed is geworden, blijven smartphones over het algemeen bij de gebruikers liggen. En dat terwijl deze smartphones vaak nog een substantiële waarde vertegenwoordigen en een tweede leven kunnen krijgen. “Het gegeven dat er met gebruikte smartphones meer gedaan kan worden, was wel een bekend gegeven voor ons hierbij ALSO. Dankzij de samenwerking met Recommerce Group kunnen we vanaf nu een programma aanbieden waarmee resellers de waardevolle smartphones terug kunnen leveren en verkopen. En dat is voor ALSO weer een belangrijke stap naar meer circulariteit.“, zegt Marc Nijhof, Managing Director van ALSO. 

Lokale sourcing in tijden van schaarste

In een tijd dat er door chip tekorten en snel oplopende grondstofprijzen steeds meer schaarste ontstaat, raakt trade-in en verkopen van refurbished apparaten steeds gebruikelijker.  Ab Seghrouchni, Country Manager Nederland van Recommerce Group, zegt over de introductie van het trade-in programma: “Het is een mooie stap die we hier samen met ALSO Nederland zetten om meer toestellen uit de zakelijke markt terug te halen. Samen maken we het retourneren van tech-hardware eenvoudiger voor eindklanten en de resellers. We creëren zo direct waarde, dragen bij aan CO2-reductie als ook aan een zuiver circulair proces.  Voor Recommerce Group is lokale sourcing altijd een belangrijk uitgangspunt geweest, omdat daarmee de producten en grondstoffen op de Europese markt blijven. Want waarom zou je ze van over de hele wereld halen als de gebruikte toestellen hier lokaal in keukenlaatjes liggen?”

ALSO klanten kunnen via de ALSO website hardware aanmelden. Hierop wordt de waarde bepaald en het teruglever-, en afrekenproces geregeld. In een eenvoudig en snel proces wordt gekeken of het device werkend of niet werkend is. Tevens krijgt men de garantie dat de hoogste security maatstaven worden gehanteerd en de data op de apparatuur volgens gecertificeerde protocollen wordt gewist. 

“Onze partners weten direct de waarde die retour verwacht kan worden en weten dat het oude materiaal goed terecht komt. Die waarde kunnen zij vervolgens weer verrekenen voor hun klanten bij de aankoop van nieuwe hardware, wat kan resulteren in aanzienlijke besparingen. Een win-win situatie voor klanten en het milieu“, zegt Marc Nijhof.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This