Signicat en TrustBuilder slaan handen ineen rond digital identity

8 februari 2022

Customer Identity & Access Management (CIAM)-specialist TrustBuilder neemt Signicat op in zijn Service Catalog. Met behulp van de identificatiediensten van Signicat kunnen TrustBuilder-klanten hun online-diensten eenvoudig via verschillende Europese eID’s ontsluiten.

Consumenten gebruiken hun digitale identiteit talloze keren per dag, bijvoorbeeld om aankopen te doen, contracten te tekenen, zich aan te melden op een nieuwssite of in te loggen op applicaties op het werk. Afhankelijk van de toepassing gebruiken ze daarvoor verschillende eID’s zoals eHerkenning, iDIN, Belgian eID of itsme.

Naadloze gebruikerservaring

Zeker internationaal georiënteerde bedrijven moeten gebruikers de mogelijkheid bieden om met een nationale eID naar voorkeur in te loggen. Anders is van een naadloze gebruikerservaring geen sprake. Het integreren en onderhouden van die afzonderlijke middelen is echter een technologische uitdaging.

TrustBuilder neemt daarom de identity oplossingen van Signicat op in zijn cloud based Service Catalog. Dit maakt het voor de klanten van TrustBuilder eenvoudiger om te koppelen met verschillende eID’s. Klanten van TrustBuilder kunnen nu al intekenen op de identificatiediensten van Signicat.

Snel internationaal uitbreiden

“Voor ons is het belangrijk dat onze klanten met alle Europese eID’s kunnen koppelen”, zegt Frank Hamerlinck, CEO van TrustBuilder. “Alleen zo kunnen zij zowel lokale als internationale klanten makkelijk en veilig toegang geven tot hun digitale diensten, en hun dienstverlening eenvoudiger uitbreiden naar nieuwe regio’s.”

“Dankzij onze samenwerking met Signicat kunnen onze klanten in één workflow verschillende eID’s ondersteunen”, vervolgt Hamerlinck. “Dat Signicat ook over applicaties voor Know Your Customer en Anti-Money Laundering beschikt, maakt deze samenwerking alleen maar interessanter.”

“TrustBuilder is een toonaangevende speler, die door de samenwerking met Signicat de mogelijkheden voor zijn klanten nog verder uitbreidt. Door meerdere eID’s te omarmen, kunnen zij hun eigen klanten een naadloze customer experience bieden”, zegt Thijs Vink, General Manager Benelux & Duitsland bij Signicat. “Dat is een mooie ontwikkeling waar wij graag aan bijdragen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This