NRB Groep neemt Ink Consulting over

4 februari 2022

Het Belgische Ink Consulting, gespecialiseerd in veranderingsbeheer (change management) en Salesforce-implementaties, treedt toe tot de NRB Groep. Met die overname voert de NRB Groep zijn strategisch plan verder uit, investeert hij bijkomend in de Salesforce-technologie en breidt de groep zijn strategische advies- en change management-diensten uit.

Ink Consulting is opgericht in januari 2018. De onderneming is gevestigd in Brussel en had vorig jaar een omzet van 2 miljoen euro. Naast oprichter Julien Massot telt Ink Consulting 23 medewerkers. Tot de klanten van het bedrijf behoren onder meer BNP Paribas, Immoweb en Politico.

Ink Consulting is een bedrijf dat zich onderscheidt door een aanpak die de mens centraal plaatst in bedrijfsprocessen en met betrekking tot technologie. Zijn projectmethodologie is gebaseerd op vier pijlers om te werken aan de gebruikservaring van werknemers. Doorheen de tijd heeft de Salesforce-dienstverlening van Ink Consulting bedrijven overtuigd door de methodologie die gericht is op innovatie en gebruikerservaring. Het onderdeel change management van zijn kant wist te overtuigen door een methodologie die de werknemer in het middelpunt van een project plaatst.

In het bijzonder heeft Ink Consulting zich onderscheiden tijdens de coronapandemie waarin het zijn professionalisme toonde door projecten op afstand doeltreffend te beheren, zowel op het vlak van Salesforce als inzake change management.

Het Salesforce-onderdeel van Ink Consulting is gespecialiseerd in het beheer van complexe verkopen (omwille van hun productcatalogus of prijsstructuur) in de volgende modules: Sales, Configure-Price-Quote (CPQ), Billing & Service van Salesforce. Alle projecten houden verband met de CPQ-technologie die een vlottere verkoop en verlenging van contracten voor ogen heeft. Sinds 2021 heeft Ink Consulting extra expertise verworven in de implementatie van Salesforce Marketing Cloud voor een compleet aanbod in het lead-to-cash-proces, van het prospectbeheer tot de toewijzing van inkomsten.

De Salesforce-component van Ink Consulting, geleid door zijn CEO Julien Massot, zal het bestaande aanbod versterken dat de NRB Groep heeft uitgebouwd via Together Services. De expertise van de beide ondernemingen zal de NRB Groep in staat stellen beter in te spelen op de groeiende Salesforce-behoeften van zijn verschillende klanten.

Het onderdeel change management begon zijn activiteiten bij de begeleiding van digitale transformaties, ongeacht de technologie (Salesforce, Microsoft, SAP, enz.). Vervolgens heeft het zijn aanbod uitgebreid naar de organisatorische transformatie in bedrijven (management, fusies, nieuwe processen, strategische herschikkingen, enz.). Recent werd het geselecteerd om een grote klant in de verzekeringssector te begeleiden bij de implementatie van een New Ways Of Working (NWOW)-strategie. Dit onderdeel zal geleid worden door zijn CEO, Lénaïs Maskens, in een afzonderlijke entiteit om zijn eigen merk en marktpositionering te ontwikkelen voor de drie eerder vermelde producten en om de belangen van de NRB Groep zo goed mogelijk te dienen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This