SAS en PERSOWN bieden levensreddende inzichten om COVID-verspreiding te beperken en wereldgezondheid te verbeteren 

26 januari 2022

Marktleider in analytics SAS slaat de handen in elkaar met PERSOWN (het voormalige Blink Science), een start-up die focust op medische diagnoses en technologieën, om betaalbare, levensreddende technologische middelen beschikbaar te maken voor miljarden mensen die geen toegang hebben tot een goede gezondheidszorg.

Het partnerschap zal wereldleiders uit de gezondheidszorg, clinici en onderzoekers de mogelijkheid bieden om weloverwogen beslissingen te nemen dankzij diverse middelen: de visualisering van mutaties en de evolutie van de huidige COVID-19-pandemie, de monitoring van de doeltreffendheid van de behandeling en de compliance van klinische proeven

“Bij SAS weten we dat nieuwsgierigheid zorgt voor innovatie die de wereld vooruithelpt”, zegt dr. Steve Kearney, Medical Director bij SAS. “Tijdens de COVID-19-pandemie hebben we onze analyseoplossingen voortdurend ingezet om kwetsbare bevolkingsgroepen beter te beschermen tegen de verspreiding van het virus. Nu werken we ook samen met PERSOWN om andere pandemieën te helpen voorkomen en een gezondere toekomst te verzekeren voor iedereen.” 

PERSOWN werkt aan een vernieuwend point-of-care diagnoseplatform dat onmiddellijk testresultaten zou bieden dankzij gebruik van uiterst goedkope teststrookjes voor eenmalig gebruik en een draagbare lezer, geïntegreerd met een reeks toepassingen voor elektronische gezondheidsgegevens. Het platform vormt een voordelige testoplossing in delen van de wereld waar de toegang tot geavanceerde medische diagnoses beperkt is. Dat kan mogelijk miljarden geïntegreerde datapunten opleveren over verschillende ziektefases en voor eerder niet-gediagnosticeerde bevolkingsgroepen. 

“Er wordt vaak gezegd dat landen met een laag en gemiddeld inkomen door hun kwetsbare gezondheidssystemen niet zullen kunnen genieten van geavanceerde technologieën”, zegt dr. Mark Lambrecht, Director of Health and Life Sciences voor Europa, Afrika en Azië bij SAS België. “De beschikbaarheid van een goedkoop, hoogtechnologische diagnoseapparaat zoals van Persown voor verschillende ondergediagnosticeerde ziekten zal er echter voor zorgen dat de beperkte middelen voor gezondheidszorg zeer gericht kunnen worden ingezet voor gemeenschappen in nood, dankzij SAS analytics. Zelfs in Europese en Aziatische landen met beter ontwikkelde gezondheidszorgsystemen zal de mogelijkheid om de verspreiding van een ziekte in een vroeg stadium tegen te gaan, zorgen voor een verbetering van de levenskwaliteit, voor een gezondere bevolking en voor budgetten die bij dringendere zaken kunnen worden gebruikt.” 

Dankzij de krachtige artificiële intelligentie en software voor visuele analyses en databeheer van SAS zal PERSOWN doeltreffend diagnosegegevens kunnen interpreteren om infectietrends op te sporen, uitbraaklocaties te visualiseren en het verloop van ziekten beter te monitoren en te voorspellen. Deze vroege inzichten zullen regeringen en gezondheidsorganisaties helpen om maatregelen te nemen die de verspreiding van de ziekte tegengaan, de impact beperken en snelle interventies mogelijk maken. 

“Door analyses en AI los te laten op diagnosedata verzameld door PERSOWN kunnen gezondheidsverantwoordelijken en wetenschappers sneller patronen identificeren en behandelingen of beleidsmaatregelen uitwerken om hun bevolking te beschermen”, zegt Eric Doherty, voorzitter van PERSOWN. “We zijn trots op onze samenwerking met de wereldleider in analytics. Zo kunnen we een aantal grote wereldwijde gezondheidsuitdagingen samen oplossen.” 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This