Datto neemt cyberbeveiligingsbedrijf Infocyte over

24 januari 2022

Datto, een leverancier van cloud-gebaseerde software en beveiligingsoplossingen die speciaal zijn gebouwd voor Managed Service Providers (MSP’s), kondigt aan dat ze het bedrijf Infocyte, dat bedreigingen detecteert en hierop reageert, heeft overgenomen. Met deze overname breidt Datto zijn beveiligingsmogelijkheden uit die bescherming bieden, detecteren en reageren op cyberbedreigingen die worden aangetroffen binnen endpoints en cloud-omgevingen.

Infocyte, gevestigd in Austin, Texas, is een innovator op het gebied van Endpoint Detection and Response (EDR)-technologieën en Managed Detection and Response (MDR)-diensten. Het bedrijf is opgericht door experts afkomstig van erkende cyberbeveiligingsinstellingen binnen het Amerikaanse leger en de gepatenteerde technologieën verzamelen en correleren voortdurend data van endpoints om potentiële bedreigingen te identificeren. Een team van gespecialiseerde beveiligingsanalisten in een Security Operations Center (SOC) maken gebruik van dit platform. Zij zijn in staat om in real-time te reageren op geëscaleerde cyberbedreigingen.

“Datto heeft zich er altijd op gericht om zijn MSP-partners in staat te stellen de digitale activa – zowel applicaties als data – van hun mkb-klanten te beveiligen. De toevoeging van het Infocyte-team en -technologieën vergroot onze mogelijkheden binnen de kritieke Protect, Detect, and Respond-fasen die worden beschreven in het NIST-framework voor organisatorische beveiliging“, zegt Tim Weller, CEO van Datto. “Infocyte’s aanbod is aanvullend op Datto RMM Ransomware Detection en SaaS Defense applicatiebeveiligingsproducten in diezelfde NIST-fasen.”

Weller vervolgt: “In 2022 blijven we de kracht van ons Datto RMM-platform inzetten door de gepatenteerde technologie van Infocyte volledig te integreren, endpoints verder te beveiligen en deze belangrijke eerste verdedigingslinie voor MSP’s te versterken. Vandaag verwelkomen wij het Infocyte-team, dat zich bij ons aansluit voor de ontwikkeling van ons snel uitbreidende beveiligingsaanbod voor MSP’s.”

“We kijken uit naar de samenwerking met Datto en om het mkb en andere klanten die worden bediend door het uitgebreide netwerk van MSP’s over de hele wereld verder te beveiligen”, zegt Curtis Hutcheson, CEO van Infocyte. “Het beveiligen van endpoints tegen geavanceerde bedreigingen blijft een uitdaging voor het mkb. Met Datto’s partnergemeenschap en groeiende beveiligingsportfolio kunnen we ons bereik enorm uitbreiden naar miljoenen endpoints onder beheer, waardoor Datto’s partners hun mkb-klanten kunnen voorzien van de juiste detectie- en responstechnologieën.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This