Rittal ePocket: het digitale kabelplan op zak bij elke operatie

18 januari 2022

Eplan en Rittal presenteren Rittal ePocket: het digitale kabelplan. Hiermee wordt een massa aan papier bespaard en zullen exploitanten, planners, schakelfabrikanten en onderhoudspersoneel makkelijker kunnen samenwerken.

De gegevens zijn voortdurend up-to-date en voor iedereen continu beschikbaar. Het was lange tijd standaard bij zowat elk machinaal productieproces: dikke papieren documentatiemappen over apparatuur of systeem. Voor Eplan en Rittal, wereldmarktleider voor behuizingstechniek en IT-infrastructuur, is dit medium niet meer van deze tijd. Dergelijke gegevens worden voortaan digitaal en centraal uitgerold met het digitale plan.

Papier leek lang onvervangbaar. Die opvatting is voor Eplan en Rittal in deze digitale tijden voorbijgestreefd. Met de ontwikkeling van Rittal ePocket, de nieuwe digitale kabelplan-pocket, houden de zusterbedrijven grote schoonmaak. Voortaan behoort papieren documentatie tot het verleden. “Met Rittal ePocket zetten onze klanten alweer een digitale stap en profiteren we met z’n allen van de steeds toenemende gegevenskwaliteit”, aldus Uwe Scharf, Managing Director Business Units en Marketing bij Rittal. Nu alle projectgegevens van een machine of installatie, zoals bedradings- en onderhoudsplannen, certificaten, enz. digitaal beschikbaar zijn, kunnen wijzigingen in het project instant worden geüpdatet en worden eventuele stilstandtijden tot een minimum beperkt.

Bedrijven profiteren op drie manieren van dit digitale proces. Van schakelschema’s tot het onderhoud: incidenten worden sneller geëlimineerd. Het herhaaldelijk printen van 500 of meer pagina’s aan documentatie is voorbij, wat een duidelijk tijdsvoordeel betekent. Ook het milieu profiteert mee van het niet gebruiken van papier, via een besparing op koolstofuitstoot. En ten slotte is er minder risico op brand nu het papier niet langer in de behuizing wordt bewaard.

Toegang via de Eplan Cloud

Om deze workflow te laten functioneren, krijgt elke uitvoering van de VX25-, VX SE-, AX- en KX-behuizingsreeks zijn eigen “omgeving” in de Eplan Cloud. De eigenaar heeft toegang tot de apparatuur en systeemdocumentatie in de Eplan Cloud, inclusief een digital twin, via een QR-code op de behuizing. De voordelen nemen verder toe als de eigenaar andere betrokken partijen inzicht geeft in de meest recente documentatie. Voor onderhoudsmedewerkers betekent dit bijvoorbeeld dat zij met een smartphone of tablet via de geïntegreerde Eplan eView-functie gemakkelijk toegang hebben tot de juiste schakelschema’s. Dit zorgt voor een snelle probleemoplossing, reparaties en een vlotter onderhoud. 

Digital twin in werking

Voortaan begeleidt de virtuele dubbelganger (digital twin) in de Eplan Cloud de echte kast gedurende zijn hele levenscyclus. Met de digitale kabelplan-pocket is de apparatuur- en systeemdocumentatie altijd up-to-date. Bovendien is die documentatie toegankelijk vanaf elk apparaat, waar het zich ook bevindt op de site. “We breiden hiermee ons portfolio uit voor ‘operations’ omdat de kansen voor onze klanten en de industrie duidelijk zijn”, legt Scharf uit. “De traceerfuncties en de hoeveelheid aan informatie die onze data bevatten nemen voortdurend toe. Dankzij de Rittal ePocket blijven operatoren, planners, fabrikanten van controle- en schakelapparatuur en onderhoudsprofessionals permanent met elkaar in contact.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This