Inschrijvingen geopend voor SAS Global Hackathon 2022

20 december 2021

Ook in 2022 ondersteunt SAS de wereldwijde Hackathon, waarbij meer dan 100 teams over de hele wereld creatieve oplossingen bedenken om de grote challenges van de toekomst op te lossen met AI, machine learning en cloud analytics. Teams en individuele datawetenschappers, technologieliefhebbers en bedrijfsvisionairs kunnen zich vanaf nu tot 15 februari inschrijven op de SAS Hackathon-website. Wie zich niet met een team inschrijft, wordt gekoppeld aan een team van gelijkgestemde, nieuwsgierige individuen van over de hele wereld.

Iedereen in België die interesse heeft in analytics, inclusief klanten en technologiepartners van SAS, onafhankelijke ontwikkelaars, studenten en startende bedrijven, kan meedoen aan de Hackathon 2022. Hackathon-teams kunnen bestaan uit een groep van 2 tot 10 personen uit dezelfde of verschillende organisaties. Ook individuen kunnen zich inschrijven. Zij komen in een team terecht met andere mensen die zich individueel inschreven. Inschrijven kan nog tot 15 februari.

De deelnemers krijgen eerst de opdracht om een korte beschrijving te geven van de uitdaging die ze willen aanpakken, van een probleem binnen een bedrijf tot een duurzaamheidsprobleem. Wie individueel deelneemt, dient ook meer informatie te geven over zijn interesses en vaardigheden zodat hij of zij zo goed mogelijk aan een team kan worden gekoppeld. Aan de Hackathon doen meer dan 100 teams van over de hele wereld mee.

Geweldige ideeën van over de hele wereld

In maart 2022 zullen de teams netwerken en samenwerken met elkaar en met SAS-mentoren en partners om hun ideeën en technologieën te verbeteren. De finalisten worden in april geselecteerd en in contact gebracht met SAS-experts voor de verdere ontwikkeling van hun toepassingen. De winnaars worden bekendgemaakt op een SAS-evenement in 2022.

“Geweldige ideeën kunnen van iedereen en overal komen. Wanneer dataliefhebbers uit verschillende regio’s, met diverse achtergronden en vaardigheidsniveaus samenkomen, kunnen er verbazingwekkende dingen gebeuren”, zegt Einar Halvorsen, Global Hackathon Lead bij SAS. “De SAS Hackathon is echt een omgeving waar je nieuwsgierigheid leidt tot innovatie.”

Hackathon stimuleert innovatie

Tijdens de Hackathon 2021 kwam LivNSense als grote winnaar uit de bus. De start-up maakte deel uit van de 100 deelnemende teams die werkten aan het verbeteren van het leven van mensen, het verbeteren van bedrijven en het bevorderen van een gezonde planeet. LivNSense verfijnde zijn technologie voor het optimaliseren van industriële ovens voor de chemische, petrochemische en metaalsector.

“De SAS Global Hackathon hielp ons te experimenteren en onze Cognitive Furnace-technologie naar het volgende niveau te brengen”, zegt LivNSense-CEO Avnish Kumar. “Gegevens van sensoren in industriële ovens voeden onze AI-aangedreven virtuele oven, zodat fabrikanten de prestaties kunnen optimaliseren en het energieverbruik, de uitstoot van broeikasgassen en de CO2-voetafdruk kunnen verlagen. De SAS Hackathon was een geweldige omgeving om nieuwe ideeën uit te proberen en innovatie te stimuleren.”

Teams of individuen uit België die willen deelnemen aan de Hackathon, kunnen zich nog tot 15 februari 2022 inschrijven.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This