Dataspecialist Black Tiger Belgium moderniseert infrastructuur met Nutanix

17 december 2021

Black Tiger Belgium, een autoriteit op het gebied van persoonlijk databeheer in België, heeft Nutanix gekozen als oplossing om zijn IT-infrastructuur te moderniseren. Samen met IT-partner Core ICT heeft het bedrijf haar IT-omgeving omgezet in een HCI-model. Het project stond onder stevige tijdsdruk van een bedrijfsafsplitsing, maar Black Tiger Belgium kon de hele migratie vlot afwerken zonder één seconde productieverlies.

Black Tiger Belgium maakt deel uit van de Black Tiger Group, een Frans softwarebedrijf dat een nieuwe generatie Customer Data Platform heeft ontwikkeld, ‘Master CDP’, gespecialiseerd in business data-activatie, dat van nature datakwaliteit en compliance issues ondersteunt. De oude IT-infrastructuur was dringend aan vervanging toe en om klanten de hoogst mogelijke beschikbaarheid en veiligheid van hun data te garanderen, zag het bedrijf twee mogelijkheden: ofwel blijven werken met traditional storage boxes ofwel overschakelen naar een moderne hypergeconvergeerde infrastructuur (HCI). De directie van het bedrijf besloot voor de tweede optie te kiezen.

Deze keuze lag niet voor de hand, want onder impuls van een bedrijfsafsplitsing was er geen ruimte voor fouten of experimenten. Door de immense tijdsdruk moest Black Tiger Belgium kunnen rekenen op bewezen technologie en een betrouwbare partner. Die partner is Core ICT, een Belgisch IT-bedrijf waar Black Tiger Belgium al jaren mee samenwerkt. Op technologisch vlak waren ze het erover eens dat Nutanix de beste optie was:

“Bij Core ICT werken we met verschillende vendors, maar op vlak van HCI zijn we ervan overtuigd dat Nutanix de meest optimale oplossing biedt. Nutanix geeft als een softwarematig en geautomatiseerd product toegang tot een nieuwe manier van werken”, zegt Kristof Van Elshocht, Technical Sales Engineer bij Core ICT.

Oplossing

De criteria voor de oplossing waren duidelijk: behalve de hoogst mogelijke betrouwbaarheid wilde Black Tiger Belgium een schaalbare, cloud-first on-premise oplossing zonder de risico’s voor gevoelige data die bij een publieke cloud komen kijken. Daarnaast wilde het bedrijf ook de relatief kleine interne IT-ploeg ontlasten door efficiënter beheer van systemen mogelijk te maken en medewerkers toegang te geven tot technologieën zoals Kubernetes.

Black Tiger Belgium installeerde een hybride cluster, waarbij de hoofdactiviteiten op de Nutanix Acropolis Hypervisor draaien. Daarnaast is er ook software die op VMware ESXi werkt, maar dankzij Nutanix Prism Pro kunnen de systeembeheerders alle sub-clusters vanaf een centrale console bedienen. Karbon Kubernetes Orchestration is een Nutanix-feature die Black Tiger Belgium in staat stelt om snel en eenvoudig met Kubernetes te werken. Dat is belangrijk omdat veel klanten van het bedrijf in een livecontext actief zijn en een container veel sneller gelanceerd is dan een klassieke VM.

Geen downtime en minder manueel werk

De implementatie van Nutanix in februari van dit jaar duurde een kleine twee maanden en verliep vlekkeloos voor Black Tiger Belgium. Tijdens de migratie bleven de systemen gewoon draaien en was er geen sprake van productieverlies. Ook enkele maanden na de installatie is het bedrijf tevreden over de oplossing:

“Tot nu toe hebben we nog geen seconde downtime gehad. Daardoor kunnen we onze klanten een serviceaanbod met de hoogst mogelijke beschikbaarheid van hun bedrijfskritische data garanderen. De schaalbaarheid en de robuustheid van de infrastructuur ondersteunen bovendien onze ambities om op internationaal niveau te groeien. Met de on-premises oplossing van Nutanix plukken we alle voordelen van de cloud zonder de bijhorende risico’s. Het is de ideale basis om ons platform verder te ontwikkelen tot de beste optie voor ethische data en om voor bedrijven de eerste keuze als GDPR-partner te worden”, zegt Marc Uytenbroek, Head of R&D en IT bij Black Tiger Belgium.

Dankzij de efficiëntie van de Nutanix-omgeving kunnen ook de IT-medewerkers van Black Tiger Belgium zich nu veel gemakkelijker op hun kerntaken focussen. Het infrastructuurteam krijgt het werk met een derde minder mankracht gedaan dan voor de implementatie. In een volgende stap wil Black Tiger Belgium in samenwerking met Core ICT nog meer features van Nutanix ontdekken. Bovendien kunnen ze ook de klok rond rekenen op ondersteuning van Nutanix Support.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This