Aggreko vergroot aantal Europese loadbanks dankzij extra investering van 5 miljoen dollar

16 december 2021

Aggreko, een leverancier van tijdelijke oplossingen, breidde onlangs haar Europese loadbank gamma uit. Dankzij de extra investering van 5 miljoen dollar beschikt het bedrijf nu over 500 eenheden, waarmee aan de groeiende vraag van de Europese datacentermarkt kan voldaan worden.

Het datagebruik in Europa neemt elk jaar toe, bovendien betekende de massale verschuiving naar werken op afstand tijdens de pandemie nog een extra stimulans. Uit onderzoek van de EAE Business School blijkt dat het aantal Europese bedrijven met thuiswerkend personeel steeg tot 88%, vergeleken met slechts 4% vóór de pandemie.

Helaas steeg ook het risico van downtime door storingen mee met dit toegenomen datagebruik, waarbij de inkomsten en de reputatie van bedrijven gevaar lopen. Het nieuw aangekochte gamma loadbanks zullen rigoureuze tests voor datacenterprojecten mogelijk maken. Dat zal ervoor zorgen dat de infrastructuur van de groeiende industrie uitgerust is om aan de toegenomen vraag te voldoen.

Billy Durie, Global Sector Head of Data Centres bij Aggreko, zegt: “Op dit moment wordt van datacenters verwacht dat ze 99,999% uptime handhaven. Er is dus slechts een uiterst kleine foutenmarge op elk moment in het proces. De beste manier om ervoor te zorgen dat apparatuur aan deze strenge eisen kan voldoen, is het uitvoeren van uitgebreide loadbanktests in een vroeg stadium. Op die manier kunnen we bepalen of de apparatuur in staat is om aan een hoge vraag te voldoen en smoren we storingen preventief in de kiem.

De investering van Aggreko brengt het totaal op 542 loadbanks in hun vloot, waaronder resistieve AC loadbanks, combinaties van resistieve en reactieve loadbanks in enkele of meervoudige units, en DC loadbanks.

De units worden ingezet om elektrische voedingen te testen door variabele elektrische belastingen te simuleren. De resultaten kunnen nauwkeurig op afstand gecontroleerd, gemeten en geregistreerd worden vanaf een handheld toestel.

Billy Durie vervolgt: “Omdat zovelen onder ons het afgelopen jaar overstapten op werken op afstand, de druk op datacenters groter dan ooit. Bij Aggreko willen we ervoor zorgen dat de infrastructuur voldoende uitgerust is om het toegenomen verbruik aan te kunnen. Om deze reden hebben wij de omvang van onze huurvloot vergroot, zodat deze beter aansluit op de eisen van de moderne samenleving”.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This