Equinix breidt uit naar Afrika met overname van MainOne

9 december 2021

Equinix breidt uit naar Afrika met de overname van MainOne, een West-Afrikaanse leverancier van datacenters en connectiviteitsoplossingen, gevestigd in Nigeria, Ghana en Ivoorkust. De overname wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 afgerond, mits aan de gebruikelijke voorwaarden is voldaan, waaronder de vereiste goedkeuringen van toezichthouders.

Het is de eerste stap in de langetermijnstrategie van Equinix om een toonaangevende, netwerkneutrale aanbieder van infrastructuur in Afrika te worden. Met meer dan 200 miljoen inwoners is Nigeria de grootste economie van Afrika en, samen met Ghana, een gevestigde hub voor datacenters geworden. Daarmee is de overname voor Equinix een cruciale stap op het continent.

MainOne werd in 2010 opgericht door Funke Opeke. Het bedrijf heeft connectiviteit mogelijk gemaakt voor het bedrijfsleven van Nigeria. Het beschikt nu over een digitale infrastructuur, waaronder drie operationele datacenters, met een extra locatie die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 wordt geopend. Na de opening zullen deze datacenters meer dan 64.000 vierkante meter ruimte toevoegen aan Platform Equinix, met 570.000 vierkante meter grond voor toekomstige uitbreidingen. MainOne bezit en exploiteert een onderzees netwerk van Nigeria naar Portugal, evenals 1.200 kilometer betrouwbaar glasvezelnetwerk in het zuiden van Nigeria. Dit alles verbetert de verbinding van en naar Europa, West-Afrikaanse landen en grote, zakelijke communities in Nigeria.

“Het dataverbruik in Afrika is een van de snelst groeiende ter wereld. Onze klanten zijn op zoek naar een betrouwbare partner om de kansen te benutten die ontstaan door de snelle opkomst van mobiele telefonie en grotere connectiviteit in de hele regio. MainOne’s infrastructuur, klantrelaties, partnerecosysteem en operationele capaciteit zullen het bereik van Platform Equinix uitbreiden en de kansen voor klanten in Afrika en de rest van de wereld vergroten”, vertelt Charles Meyers, President en CEO van Equinix.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This