Banca Carige-kantoren worden slim en digitaal met Auriga

8 december 2021

Carige Smart, het nieuwe smart agency model ondersteund door Auriga’s technologische oplossingen, combineert digitalisering met de menselijke component voor een innovatieve klantenervaring.

Banca Carige doet een beroep op Auriga, softwareleverancier voor omnichannel bankieren, om de eerste slimme filialen in Italië te openen. Dankzij een omvangrijkee investering in digitale technologie, heeft Banca Carige een nieuw filiaalmodel geïmplementeerd dat, naast het traditionele netwerk, zal werken met verdergaande automatisering en innovatieve tools van Auriga’s #NextGenBranch oplossingen.  

“De banken van vandaag staan op een tweesprong: concurreren door geïntegreerde diensten aan te bieden die voldoen aan de behoeften van een gevarieerd klantenbestand, en tegelijk hun investeringen optimaliseren. In deze context kunnen banken ervoor kiezen om ofwel een leidende rol te spelen in de aan de gang zijnde digitale transformatie door de klantervaring centraal te stellen in hun fillialen, ofwel de aan de gang zijnde veranderingen passief te ondergaan.

Banca Carige heeft deze kans op verandering aangegrepen en is de digitale uitdaging aangegaan met een aanpak die de fysieke ervaring integreert met digitale instrumenten. Wij zijn er trots op hen op deze reis te hebben begeleid,” verklaarde Vincenzo Fiore, CEO van Auriga. Banca Carige stond voor verschillende uitdagingen: de wens om de dienstverlening aan de klanten uit te breiden en de kosten voor de fysieke kantoren te optimaliseren, de toegevoegde waarde vergroten door te concentreren op adviesactiviteiten en telebankieren te gebruiken als strategische hefboom om de diensten uit te breiden tot het hele gebied waarin de bank actief is. De veranderingen zijn ingegeven door het toenemende belang van digitale apparatuur voor bankdiensten, zonder te vergeten klanten te begeleiden op hun weg door het bankkantoor om ze aan te passen aan digitale diensten. 

Carige’s intelligente filialen

Carige Smart Branches bestaat uit een reeks digitale kantoren die elk zijn uitgerust met intelligente technologieën waarmee klanten toegang kunnen krijgen tot alle diensten van de bank in zelfbedieningsmodus of (in specifieke gebieden) op een veilige manier kunnen communiceren met de adviseurs van de bank via videoassistentie. Om de klanten wegwijs te maken in deze nieuwe werkwijze, helpt het personeel van het filiaal – de “Meter en Peter” – de gebruikers vertrouwd te maken met de digitale toestellen. Op die manier beschikt Banca Carige over verschillende fysieke punten om in contact met klanten te komen, wat de exploitatiekosten optimaliseert. 

Smart Branches met focus op klantervaring

De slimme kantoren van Banca Carige zijn uitgerust met Auriga’s nieuwste #NextGenBranch oplossingen die geïntegreerde diensten bieden via alle bankkanalen en self-service en assisted self-service terminals. Daarmee kunnen de klanten alle traditionele bankhandelingen verrichten (met inbegrip van overschrijvingen, stortingen, alle soorten betalingen) en bijstand krijgen van operatoren op afstand. Buiten het kantoor bieden multifunctionele geldautomaten een breed scala aan selfservice bankverrichtingen die 24/7 beschikbaar zijn – zoals geldafhalen met kaart en mobiele telefoon, overschrijvingen, storting van contant geld en cheques, belasting- en factuurbetalingen.  

Met Auriga’s Bank4Me oplossing worden privéruimtes uitgerust met ondersteunde zelfbedieningskiosken, tablets en monitoren zodat klanten zelfstandig of via hulp op afstand toegang hebben tot diensten (waaronder advies en verkoop). Dankzij de integratie van de biometrische handtekening in het toegangspunt kunnen de adviseurs van Banca Carige zelfs op afstand advies en bijstand verlenen voor een breed gamma bank-, financiële en verzekeringsproducten.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This