Acronis benoemt Lisbeth McNabb als nieuw bestuurslid

8 december 2021

Acronis, een wereldwijde aanbieder van cyberbeveiliging en gegevensbescherming, kondigde vandaag de benoeming aan van Lisbeth McNabb tot lid van de Raad van Bestuur. Lisbeth McNabb brengt in deze functie een schat aan ervaring mee op het gebied van financieel leiderschap, business analytics en het hyper-growth management. Ze gaat zich richten op het uitstippelen van een effectieve strategie om het rendement op de recente investering van CVC Capital Partners VII en andere investeerders te maximaliseren.

Eerder dit jaar heeft Acronis een bedrag van USD 250 miljoen opgehaald, waardoor de totale waarde van het bedrijf nu uitkomt op USD 2,5 miljard. Ook werd dit jaar Patrick Pulvermueller benoemd als nieuwe Chief Executive Officer en werd Paul Maritz (voormalig SVP van Microsoft en CEO van VMware) aangesteld als bestuursvoorzitter. Acronis wil nieuwe strategische markten aanboren en samen met serviceproviders en clouddistributeurs verdere groei realiseren om adequaat in te spelen op de vraag naar cyberbescherming in de snel veranderende digitale wereld. 

Lisbeth McNabb is een expert op het gebied van financiën, beleid, bedrijfsvoering, data-analyse en omzetstrategieën bij opschalende bedrijven die een sterke groei doormaken. Ze heeft ruim 25 jaar beroepservaring op het gebied van innovatie bij groeiende bedrijven zoals Match, Linux Foundation, Illuminate Education, DigiWorksCorp, w2wlink, PepsiCo Frito-Lay, American Airlines, AT&T en Sodexo. 

Lisbeth McNabb is momenteel lid van de raad van bestuur en voormalig auditvoorzitter bij Nexstar Media Group, alsmede onafhankelijk bestuurder en auditvoorzitter bij NeoGames S.A. (Nasdaq: NGMS), waar ze ook als adviseur werkzaam was bij de beursgang van het bedrijf in november 2020. 

“Lisbeth biedt Acronis een schat aan ervaring als innovatieleider en expert op het gebied van financiën en bedrijfsvoering”, aldus Patrick Pulvermueller, CEO van Acronis. “Door haar aan de raad van bestuur toe te voegen zetten we een nieuwe stap in het versterken van de positie van Acronis als wereldwijde leider op het gebied van cyberbescherming. De deskundigheid van Lisbeth is van essentieel belang bij de strategische beslissingen die we in 2022 gaan nemen met betrekking tot marktsegmentatie, het verkrijgen van inzicht in klanten, diversiteit en governance en het verhogen van de waarde van het bedrijf”.

Lisbeth McNabb: “Acronis toont als marktleider haarscherp aan dat cyberbescherming de enige juiste manier is om gegevens te beveiligen en online dreigingen een halt toe te roepen. Ik vind het een eer om lid te zijn van de raad van bestuur. Daarnaast verheug ik me er enorm op om samen met het team de markt voor cyberbescherming op zijn kop te zetten”. 

Lisbeth heeft een BSc behaald aan de University of Nebraska en een MBA aan de Southern Methodist University Cox School of Business. Daarnaast heeft ze vele onderscheidingen gekregen, waaronder NACD Top 50 Director, Digital Director 50, Financial Times Agenda Magazine, Distinguished Alumnae van de SMU Cox School of Business, Top 25 Women in Business, Top 25 Women in Technology in het Dallas Business Journal van Condé Nast en andere zakelijke bladen, zoals The Wall Street Journal, Forbes en magazines voor CMO’s en CIO’s.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This