Fortinet wordt Official Cybersecurity Partner van de European Tour

2 december 2021

Fortinet maakt vandaag bekend dat het een meerjarige samenwerking is aangegaan met de European Tour. Als officiële Tour Partner en Cybersecurity Partner zal Fortinet zijn expertise en innovatieve beveiligingsoplossingen bijdragen ter ondersteuning van de digitale innovatieplannen van de Tour.

De European Tour behuist een van de grootste en meest complexe “Bring Your Own Device”-omgevingen in de sportsector. Dagelijks wonen tot maar liefst 25.000 fans, persvertegenwoordigers en andere belangrijke betrokkenen het golfevenement bij, dat volgend seizoen overigens wordt omgedoopt in DP World Tour. De European Tour omvat een seizoen van 47 toernooien verspreid over 27 landen.

Fortinet Security Fabric en adaptieve oplossingen voor cloudbeveiliging

Het beveiligingsplatform Fortinet Security Fabric voorziet in een uitgebreid reeks van geautomatiseerde en geïntegreerde beveiligingsoplossingen die van kracht worden voorzien van actuele bedreigingsinformatie en door AI ondersteunde security-services. Dat beveiligingsplatform biedt de organisatoren van de European Tour verbeterde mogelijkheden voor beveiligingsanalyses, rapportage en incidentrespons tijdens toernooien en stelt hen in staat om een zero trust beveiligingsstrategie te hanteren.

De European Tour maakt daarnaast gebruik van een hybride cloudomgeving voor zijn wereldwijde kantoren en ondersteunende diensten voor golftoernooien. Dankzij de samenwerking met Fortinet kunnen de organisatoren van de Tour een beroep doen op de adaptieve oplossingen voor cloudbeveiliging van Fortinet. Die bieden geavanceerde beveiliging, uitgebreid overzicht en grip op alle cloudomgevingen van de Tour en versnellen de operationele processen.

Michael Cole, chief technology officer bij de European Tour: “De afgelopen jaren hebben we als eerste het ‘tournament-as-a-service’-concept uitgeprobeerd. Dat concept combineert intelligente en verbonden golfbaansystemen met een cloudgebaseerde smart city-oplossing die naar elk toernooi kan worden uitgerold. Naarmate we dat concept verder in de praktijk toepassen zal de op de Security Fabric gebaseerde platformaanpak van Fortinet het beheer, de monitoring en de flexibiliteit van die complexe activiteiten verder verbeteren. Daarmee kunnen we betrokkenen, van fans en persvertegenwoordigers tot partners en spelers een uitmuntende en veilige ervaring bieden.”

John Maddison, executive vice president Products en CMO bij Fortinet: “De European Tour biedt zowel de fans als golfspelers van wereldformaat een geweldige ervaring. Als Official Cybersecurity Partner van de European Tour zullen wij onze diepgaande expertise en innovatieve cybersecurity-oplossingen naar de golfwereld brengen. We vinden het geweldig om samen te werken met de European Tour en zijn tempo van digitale innovatie te versnellen met behulp van de Fortinet Security Fabric. Dat platform staat garant voor uitgebreid overzicht, naadloze integratie en fijnmazige grip en automatisering.”

Max Hamilton, commercieel directeur van de European Tour: “Met het oog op de uitgebreide en continue transformatie van het technologielandschap van de European Tour waren we naarstig op zoek naar een nieuwe partner die onze investeringen kon beschermen en ons qua technologie aan de voorhoede van de sportwereld kon houden. Technologie speelt een cruciale rol bij het moderne golf. Het innovatievermogen en de expertise van Fortinet versterken ons vermogen om met succes een veilige ervaring te bieden. Dat is in alle opzichten een hechte samenwerking die blijk geeft van onze sterke zakelijke opmars.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This