BSA publiceert aanbevelingen voor digitaal beleid voor komende EU-voorzitter Frankrijk

1 december 2021

In een nieuwe whitepaper die vandaag is uitgebracht, schetst BSA | De Software Alliance haar beleidsaanbevelingen voor Frankrijk in 2022. Het bevorderen van de digitale transformatie en het verdiepen van de rol van het land als mondiale, Europese power zou een van de topprioriteiten van de regering moeten zijn.

“Frankrijk zal verschillende belangrijke wetgevingsdossiers op zich nemen wanneer het in januari het EU-voorzitterschap op zich neemt”, zegt Thomas Boué, directeur-generaal Beleid – EMEA bij BSA | De software-alliantie. “BSA moedigt de Franse regering aan om drie dingen te doen: de digitale regels van Europa consistent, duidelijk en geschikt voor het doel houden; de IT-modernisering in de hele EU voortzetten, ook bij overheidsdiensten; en streven naar een open benadering van digitale soevereiniteit.”

“Naast het EU-voorzitterschap maakt Frankrijk zich op voor een verkiezingsjaar. Nu het land deze nieuwe politieke cyclus ingaat, moedigt BSA ook de aantredende Franse regering aan om een ​​open digitaal beleid te voeren in Parijs en Brussel”, voegde Boué eraan toe. “Europese bedrijven in elke sector maken in toenemende mate gebruik van de voordelen van datagestuurde bedrijfssoftware om efficiënter te werken, banen te creëren en hun concurrentievermogen te versterken. Het beschermen van verantwoorde, internationale datastromen en het wegnemen van digitale handelsbelemmeringen zijn daarom essentieel om het digitale ecosysteem van Frankrijk en Europa te ondersteunen in deze periode van snelle groei.”

De volledige reeks aanbevelingen van BSA varieert van het coördineren van het cloudbeleid op EU-niveau tot het verbeteren van cyberbeveiliging tot het overbruggen van de vaardigheidskloof.

BSA’s digitale beleidsaanbevelingen voor Frankrijk in 2022″ zijn hier net vinden.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This