Acronis benoemt techveteraan Paul Maritz tot bestuursvoorzitter

1 december 2021

Acronis, aanbieder van cyberbeveiliging, heeft bekendgemaakt dat Paul Maritz met ingang van 21 september 2021 benoemd is tot bestuursvoorzitter. Maritz is verantwoordelijk voor de governance en leiding van Acronis nu het bedrijf zijn positie in de serviceprovidermarkt aan het versterken is met het oog op een aanzienlijke groei in de toekomst.

Eerder dit jaar haalde Acronis in een financieringsronde $ 250 miljoen op, waardoor de waarde van het bedrijf steeg naar $ 2,5 miljard en werd Patrick Pulvermüller, voormalig president partnerzaken bij GoDaddy, benoemd als nieuwe Chief Executive Officer. Het versterkte managementteam maakt gebruik van het momentum om de partners van Acronis te voorzien van de middelen waarmee ze de snel veranderende digitale wereld aankunnen.

De uitdaging om MSP’s te voorzien van effectieve tools om de omgeving van hun klanten te beheren wordt steeds complexer, met name in een wereld waar beveiliging een enorm probleem aan het worden is. Beveiliging kan niet langer worden aangepakt door een mkb-klant te overstelpen met een vracht aan losse tools. Moderne bedreigingen hebben geleid tot de behoefte aan een geïntegreerde aanpak en geautomatiseerde cyberbescherming die een oplossing vormen voor de uitdagingen op het gebied van veiligheid, toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en beveiliging (SAPAS) van de moderne digitale wereld.

Acronis Cyber Protect biedt alle managementtools van de toekomst waarmee serviceproviders hun klanten op effectieve wijze kunnen helpen bij de groei van hun bedrijf. Naast het ontwikkelen van eigen technologie blijft Acronis andere bedrijven overnemen om zo uit te groeien tot een van de grootste spelers die de meest innovatie tools voor back-up, beveiliging en beheer op de markt brengt. Meer dan 12.000 serviceproviders vertrouwen op Acronis Cyber Protect voor het beheren van meer dan 2.000.000 workloads wereldwijd, wat Acronis positioneert voor nog meer groei in de toekomst.

Patrick Pulvermüller, CEO van Acronis: “Paul neemt een ruime ervaring mee in het ontwikkelen van producten die inspelen op de vraag en die de groei van bedrijven ondersteunen. Zijn nieuwe functie als voorzitter betekent voor Acronis de volgende stap in het versterken van onze positie als wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming. Met Pauls ervaring op het gebied van schaalgebonden innovaties kunnen wij gebruiksvriendelijke, efficiënte en veilige cyberbescherming blijven leveren aan serviceproviders en hun klanten, van groot tot klein.”

Acronis-bestuursvoorzitter Paul Maritz: “Door onze kracht op het gebied van back-up en beveiliging bevindt Acronis zich in een uitstekende positie om een platform voor een uitgebreide lijst van beheertools op te bouwen, waarmee serviceproviders hun klanten moderne cyberbescherming kunnen aanbieden, nu en in de toekomst. Acronis Cyber Protect is een goed voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is. Acronis blijft doorgaan met uitgebreide research & development in deze richting om partners te helpen bij het optimaliseren van hun bedrijfsvoering en de concurrentie voor te blijven.”

Maritz kwam in mei 2021 bij de raad van bestuur van Acronis en nam daarbij 40 jaar aan ervaring in computerwetenschappen en software mee.

Paul bekleedde al eerder leidinggevende functies zoals bij de Executive Staff van Microsoft en hij was CEO van VMware en CEO en oprichter van Pivotal Software. Momenteel is hij een actieve investeerder en bestuurslid van diverse start-up techbedrijven.

Paul behaalde een graad in wiskunde en computerwetenschappen aan de universiteiten van Natal en Kaapstad. Hij is actief in de non-profitwereld, maakte 10 jaar lang deel uit van het bestuur van de Grameen Foundation die financiële inclusie en technologie in ontwikkelingslanden ondersteunt, en hij ondersteunt het natuurbehoud in Afrika.

Paul Maritz vervangt René Bonvanie, onder wiens leiding Acronis een effectieve strategie wist te ontwikkelen voor wereldwijde aanwezigheid en voor het leveren van handige, efficiënte en veilige cyberbescherming aan klanten van elke mogelijke grootte. Acronis bedankt René Bonvanie voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling en groei van het bedrijf.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This