Acronis beleeft belangrijkste jaar in zijn geschiedenis

30 november 2021

Acronis, aanbieder van cyberbescherming, kwam onlangs met belangrijke mijlpalen die het bedrijf in 2021 heeft bereikt. Acronis meldde op de laatste dag van de Acronis #CyberFit Summit World Tour in Schaffhausen dat 2021 het beste jaar was in de geschiedenis van het bedrijf.

Niet alleen werden er in 2021 veel mijlpalen behaald, maar kende het bedrijf ook grote veranderingen in personeel en producten, zoals de benoeming van Patrick Pulvermueller als nieuwe Chief Executive Officer, het binnenhalen van meer dan $ 250 miljoen aan financiering via CVC Capital Partners VII en anderen (waardoor de waarde van het bedrijf opliep tot meer dan $ 2,5 miljard), de modernisering van security en back-up met Acronis Cyber Protect, meer voordelen voor partners van Acronis via het nieuwe #CyberFit Partner Program, rebranding van de persoonlijke cyberbeschermingoplossing naar Acronis Cyber Protect Home Office (voorheen Acronis True Image) om tegemoet te komen aan de veranderende vraag uit de markt, alsmede een routekaart met meer producten en updates voor 2022.

De laatste drie jaar heeft Acronis zich ontwikkeld als een leider op het gebied van cyberbescherming, die als eerste cybersecurity en gegevensbescherming en -beheer in één oplossing wist onder te brengen. Maar er is ook de toenemende mate van erkenning door toponderzoeksbureaus als Canalys, een wereldwijd toonaangevend bureau voor analyse van de techmarkt met aandacht voor dit specifieke channel en dat klanten begeleidt bij alle ontwikkelingen in de techsector. Acronis kreeg een onderscheiding als “Grower” in Canalys Global.  “De Cybersecurity Leadership Matrix beoordeelde de prestaties van leveranciers in het channel, op basis van wereldwijde feedback in de Vendor Benchmark gedurende 12 maanden (van juli 2020 tot en met juni 2021), feedback van leveranciers over channelprogramma-initiatieven en een onafhankelijke analyse van elke leverancier”, zo meldde Matthew Ball, Chief Analyst, Cloud, cybersecurity en infrastructuur bij Canalys.

Ronan McCurtin VP Sales Europa, Israël en Turkije: “Het was een voorrecht leiding te geven aan het Europese verkoopteam van Acronis in 2021. Het is een recordjaar geweest wat betreft omzetgroei en het aantrekken van partners, en ik weet dat dit volstrekt onmogelijk zou zijn geweest zonder de fantastische prestatie van ons sterke team. Het team heeft successen behaald door onze partners op de eerste plaats te zetten en zich volledig te richten op het werken aan duurzame en succesvolle partnerschappen. Cyber Protection door onze partners. Of we nu aankomen met splinternieuwe  MSP’s in het kader van ons #TeamUp-programma of iets opzetten met partners waarmee we al jaren samenwerken, we doen er alles aan om onze positie als wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming te behouden, want dat is een titel waar we bijzonder trots op zijn. Leidinggeven aan deze groep getalenteerde mensen geeft me meer dan ooit het vertrouwen dat we onze klanten de allerbeste producten en services in de sector kunnen blijven leveren.” 

Hieronder een overzicht van de mijlpalen die Acronis in 2021 heeft behaald.

Schaal en groei

Meer dan 20.000 serviceproviders gebruiken Acronis Cyber Protect voor de beveiliging van meer dan 750.000 bedrijven.  Aan het eind van het derde kwartaal in september was Acronis in Europa met 118% gegroeid wat betreft het aantal beveiligde workloads en met 35% wat betreft het aantal beveiligde klanten.

Tot op heden heeft Acronis dit jaar 408 nieuwe medewerkers aangenomen en dit getal zal naar verwachting eind dit jaar zijn opgelopen tot 450 nieuwe arbeidsplaatsen wereldwijd. In Europa heeft Acronis 256 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd (een groei van 63% van het Europese team) en verwacht wordt dat het bedrijf het jaar zullen afsluiten met 285 nieuwe arbeidsplaatsen.

  • Wereldwijd lokaal initiatief: Acronis heeft momenteel 38 datacenters over de hele wereld, waarvan er 18 zich bevinden in Europa, te weten in Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Spanje, Noorwegen, Denemarken en Israël. Het bedrijf is van plan dat aantal uit te breiden tot meer dan 100 locaties wereldwijd.
  • Uitbreiding van R&D: Opening van een nieuwe R&D-vestiging in Israël en uitbreiding van de R&D-vestiging in Bulgarije, met meer dan 150 nieuwe engineers. De opening van nog meer R&D-centers in Europa staat voor volgend jaar gepland.
  • Awards: In 2021 ontving Acronis meer dan 30 awards van media, partners en andere partijen, waaronder Channel Programme of the Year Award van IT Europe en Winnaar van de beste back-upoplossing bij Stiftung Warentest voor Acronis Cyber Protect Home Office. 
  • Industrieanalisten: Analisten blijven Arconis erkennen als leider op het gebied van cyberbescherming. Meer in het bijzonder wordt Acronis nu een “Visionair” genoemd in het rapport over 2021 van Gartner Magic Quadrant voor Enterprise Backup and Recovery Software Solutions. Bovendien noemde Canalys Acronis een “Grower” in zijn Global Cybersecurity Leadership Matrix.
  • Acronis Sports: Meer dan 15 serviceproviders wereldwijd, waaronder het Zwitserse Backup One, het Nederlandse Resello en het Britse Cobweb, zijn toegetreden tot het nieuwe Acronis #TeamUp Program dat Acronis-partnerschappen op sportgebied ondersteunt met verschillende teams in de Formule 1, Formule E, Europees voetbal, NFL, MLB en NBA.
  • De Acronis Cyber Foundation: Tot op heden opende de Acronis Cyber Foundation dit jaar 12 scholen en 4 computerklaslokalen, werd hulp geboden aan meer dan 4300 kinderen en werden cursussen gegeven aan meer dan 400 volwassenen wereldwijd in de vorm van programma’s voor IT-skills voor migranten, veteranen en ex-gedetineerden. De Acronis Cyber Foundation wil in 2022 nog 17 andere projecten voltooien.
  • Lokale initiatieven: Acronis neemt deel aan tal van lokale initiatieven, waaronder het Zwitserse Cyber Think Thank, Information Security Society Switzerland, Technology Forum Zug/Switzerland, het Duitse Cyber Security Council, Federal Association of Medium-Sized Enterprises, Entrepreneurs’ Association of Germany (BVMW), Associations of Information Security Professionals (AISP) en AIPS Ladies in Cyber. Acronis is tevens Platform Partner van het World Economic Forum Centre for Cybersecurity.

Acronis bedankt partners voor een jaar vol successen

Stefan Mende, CEO van Ajani: “Als Ajani richten wij ons volledig op Acronis Cloud-oplossingen. Als het gaat om overnames, profiteren we nog elke dag van de innovatieve en vaak ondergewaardeerde oplossingen van Acronis. Samen met onze klanten groeien we door met de moderne en marktgestuurde softwareoplossingen als basis. We zien met veel plezier de uitbreiding van het back-upportfolio van Acronis met fantastische beveiligingsoplossingen tegemoet. Hiermee hebben onze klanten nog meer te bieden met niet meer dan één leverancier en kunnen de omzet en winstmarges van MSP’s aanzienlijk worden vergroot. We verheugen ons op nog veel succesvolle jaren met Acronis en we zeggen dan ook graag: Bedankt!.”

Geraldine Kemper, hoofd Cyber-Security-producten bij C-Data Cloud: “C-Data Cloud is trots op onze positie als voornaamste distributeur van Acronis in Israël. 2021 was zonder twijfel een jaar van fantastische groei met Acronis. Samen met het team van Acronis wisten we ons aandeel van de markt voor cyberbescherming te vergroten. We zijn ook bijzonder blij met de investeringen van Acronis in de Israëlische markt met nieuwe researchcentra en een lokaal datacenter, die onze groei en die van Acronis zullen versnellen.”

Evangelos Tselios, Cloud Product Manager, interworks.cloud: “Dit jaar hebben we onze samenwerking met Acronis geïntensiveerd en hebben we de portfolio’s van onze MSP’s kunnen uitbreiden en diversifiëren. We werken graag samen met de getalenteerde professionals van Acronis en we blijven voor onze resellers streven naar dezelfde win-winrelatie die we met Acronis onderhouden.”

Asi Sharabani, Hoofd cybersecurityproducten bij CMS Compucenter: “Als grote MS-O365-distributeur in Israël beschouwen wij Acronis als een natuurlijke en belangrijke partner op het gebied van cyberbescherming. Met onze expansie en focus op het gebied van cyberbescherming zorgt het Acronis-aanbod van producten, oplossingen en services voor een aanzienlijke en stabiele omzet. Daarbij kunnen we onze partners en hun klanten voorzien van de hoognodige tools om de huidige toename van het aantal cyberaanvallen het hoofd te bieden. Het promoten en verkopen van de Acronis-producten gaat bijna vanzelf omdat alle tools die onze partners en hun klanten nodig hebben om die cyberaanvallen aan te pakken, ondergebracht zijn in één makkelijk te beheren console, met geïntegreerde opslag en een volledig Cyber Protect-pakket.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This