CRANIUM lanceert verkorte opleiding tot Data Protection Officer

23 november 2021

Een Data Protection Officer (DPO) staat in voor het correct naleven van de privacywetgeving met betrekking tot het verwerken van persoonsgegevens. Als specialist ter zake geeft CRANIUM al vier jaar de opleiding tot DPO aan klanten uit de meest uiteenlopende sectoren. Omdat de tijd en het budget van klanten kostbaar is, toont CRANIUM zich ambitieus door deze opleiding compacter te maken en terug te dringen van de gebruikelijke vier dagen plus een examendag naar slechts drie dagen.

CRANIUM, de specialist in privacy, cybersecurity en datamanagement gaat voortaan een verkorte opleiding voor Data Protection Officer (DPO) aanbieden. Door in te zetten op online tools en zelfstudie kon de opleiding teruggebracht worden naar drie dagen waarbij dezelfde kwaliteitsstandaard behouden wordt. De opleidingen zullen bovendien in meerdere steden in Vlaanderen en Wallonië gevolgd kunnen worden in zowel het Nederlands als het Frans. Het initiatief valt samen met de lancering van CRANIUM Campus. Onder deze gezamenlijke noemer wordt het volledige opleidings- en trainingsaanbod een volwaardige vierde pijler naast privacy, cybersecurity en datamanagement.

Praktijkgericht

Dat kan door praktischer te werken, meent Patrik Ferwerda, die als business unit director aan het hoofd komt te staan van CRANIUM Campus, de gemeenschappelijke noemer voor alle training- en opleidingsinitiatieven binnen CRANIUM. “Mijn ervaring als bedrijfsleider leert mij dat het veel geld kost om een personeelslid vier dagen kwijt te zijn aan een opleiding. We spelen hierop in door onze kwalitatieve opleiding op een erg tijdsefficiënte en toegankelijke manier in te richten.. We focussen op wat in de praktijk van toepassing is en geven aanbevelingen en bijkomende documentatie over interessante materie die cursisten thuis op hun eigen tempo kunnen doornemen.”

Naast de opleiding tot DPO die vooral gericht is op mensen die zich willen verdiepen in het privacylandschap en hier een mogelijk carrièrepad in zien, biedt CRANIUM Campus ook basisopleidingen aan voor iedereen die dagdagelijks met klantgegevens en privacy te maken heeft, zoals loketbedienden of doktersassistenten. Verder zijn er gespecialiseerde opleidingen zoals de ‘Privacy Expert Update’ of ‘IT Security For Non-IT People’. Al deze opleidingen worden momenteel in Zaventem in het Engels gegeven, al gaat CRANIUM vanaf januari 2022 ook opleidingen organiseren in Antwerpen, Gent, Kortrijk, Hasselt en Namen, en dat zowel in het Nederlands als Frans. 

Referentie

Correct omgaan met gegevensbescherming krijgt volgens Patrik Ferwerda pas een vliegende start eens je het DPO-certificaat behaald hebt. “Het is een eerste stap in een lange leerschool die je wapent tegen de eerste uitdagingen. Veel ervaring komt echter uit de praktijk. Daarom bieden we met CRANIUM Campus binnenkort ook een abonnement aan waarbij er regelmatig extra opleidingen worden gegeven, onder meer in de vorm van updates door onze experts.”

Op die manier wil Patrik Ferwerda CRANIUM Campus in de markt zetten als referentie voor DPO-opleidingen. “De kennis waarover CRANIUM beschikt is uitstekend. Het is normaal dat we dat willen uitdragen naar de buitenwereld”, besluit hij. Onder meer experten Bavo Van den Heuvel & Bart van Buitenen delen hun kennis in de opleiding.

Toenemende vraag

Door maximaal in te zetten op praktijkgerichte opleidingen verspreid over heel het land, geeft CRANIUM het Campus-verhaal een prominente rol binnen het bedrijf als volwaardige vierde pijler naast privacy, cybersecurity en datamanagement. Het Zaventemse bedrijf speelt daarmee in op de toenemende vraag naar opleidingen binnen uiteenlopende sectoren. Daarnaast onderzoekt CRANIUM volop samenwerkingsverbanden met onderwijsinstellingen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This