Colt Technology Services wordt enige leverancier van communicatiediensten met GDPR compliant Binding Corporate Rules

22 november 2021

Colt Technology Services maakt vandaag bekend dat zijn Binding Corporate Rules (bindende bedrijfsvoorschriften; BCR’s) officieel zijn goedgekeurd door het Europees Comité voor Gegevensbescherming (EDPB). Colt is hiermee één van de tien organisaties, met door het EDPB goedgekeurde BCR’s, voor het beheer en de verwerking van gegevens. Wereldwijd zijn zij de enige leverancier van spraak- en dataverbindingen met erkende, GDPR compliant BCR’rs.

Binding corporate rules zijn beleidsregels voor gegevensbescherming die bedrijven in de EU hanteren voor de overdracht van persoonsgegevens naar bedrijfsonderdelen buiten de EU. De goedgekeurde BCR’s zijn de vinden op de website van het EDPB.

Caroline Griffin Pain, bedrijfsadvocaat van Colt: “Steeds meer klanten vragen ons welke mechanismen we hanteren voor databescherming en security. De goedgekeurde BCR’s zetten onze beleidsregels kristalhelder uiteen. Dat keurmerk voor databescherming maakt ons als gegevensbeheerder en gegevensverwerker uniek in de markt en laat zien dat we aan de strikte eisen van de GDPR voldoen. Dat biedt klanten van Colt gemoedsrust ten aanzien van hun data. In het kader van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen we de bescherming van de data van onze klanten uiterst serieus. Daardoor kunnen we hen het veiligste netwerk en de beste gegevensbescherming ter wereld bieden.”
Meer informatie over Colt’s gegevensbescherming en zijn focus op betrouwbaarheid, beveiliging en klanten is hier te vinden.

Colt werd aangemerkt als ‘Visionary’ in het “Gartner 2021 Magic Quadrant for Network Services” en werd in 2021 door Frost & Sullivan bekroond met de European Customer Value Leadership Award. Zijn recente brancheleidende Net Promotor Score (NPS) geeft blijk van de sterke motivatie van zijn medewerkers. Colt behaalde daarnaast de eerste plaats in de Diversity Leaders-ranglijst van de Financial Times in de categorie Telecomsector.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This