TruliUs en TrustBuilder smeden samenwerking voor zakelijk identiteitsbeheer

9 november 2021

Identity and Access Management (IAM) specialist TrustBuilder en Isabel Group, uitgever van het digitale bedrijfspaspoort TruliUs, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om TruliUs toe te voegen aan de groeiende marktplaats van TrustBuilder. Klanten van TrustBuilder kunnen nu eenvoudiger de zakelijke certificaten van gebruikers en de rollen en mandaten die horen bij hun functie verifiëren. Door TruliUs toe te voegen aan haar Service Catalogus van Identity Providers en applicaties, maakt TrustBuilder het gemakkelijk voor ondernemingen om hun klanten meer keuze te geven in het kiezen van hun eigen authenticatie methode.

TruliUs, een oplossing van Isabel Group, is een veilig en gevalideerd digitaal bedrijfspaspoort. Met één enkele login kunnen mensen zich gemakkelijk en veilig identificeren als werknemer van een bedrijf, en optreden in naam van hun bedrijf, inclusief een digitale handtekening met vermelding van hun bedrijfsrol. Dit alles vergemakkelijkt de onboarding en het online afhandelen van bedrijfstransacties aanzienlijk voor elke Belgische onderneming.

Als leidende Europese speler in de IAM-markt, biedt TrustBuilder haar klanten een breed scala aan identificatie en authenticatie opties, inclusief Identity Providers (IdPs) zoals sociale identiteiten (bijv. , Facebook, Google, LinkedIn, etc. ) en alle belangrijke overheidsgedreven identiteiten (bijv. , itsme®, eHerkenning, IDIN, DigiD, etc.). TrustBuilder biedt connecties met deze Identity Providers en een groot aantal applicaties via haar Service Catalog. In plaats van voor iedere IdP of applicatie een aparte connectie te bouwen, kunnen klanten van TrustBuilder deze toevoegen via de Service Catalogus. De Service Catalogus wordt aangeboden als een cloud service, wat betekent dat alle updates en upgrades automatisch worden geïmplementeerd, zonder dat organisaties hier extra moeite voor hoeven te doen. 

Dankzij de samenwerking met TruliUs kan TrustBuilder nu nog meer IdP’s aan haar klanten aanbieden, specifiek voor business-to-business toepassingen. “Onder onze klanten en prospecten merken we een groeiende vraag naar IdP’s zoals TruliUs,” zegt Frank Hamerlinck, CEO bij TrustBuilder, “vooral in een van onze kernmarkten, HR-diensten. Voor veel applicaties is het belangrijk om te weten welke mandaten aan een gebruiker zijn toegekend, bijvoorbeeld welke documenten ze mogen ondertekenen, of welke uitgaven ze mogen goedkeuren. Door TruliUs toe te voegen aan onze groeiende marktplaats van IdP’s en applicaties, bieden we gebruiksgemak aan onze klanten. Dit versterkt ook onze positie als de IAM-speler die alle lokale IdP’s ondersteunt, zowel B2C als B2B. ”

“Identity and Access Management wordt vaak gezien als iets voor consumenten of werknemers alleen”, zegt Alex Dossche, Vice President Sales & Marketing Businesses bij Isabel Group. “Wanneer mensen in naam van hun bedrijf handelen, hebben we meer granulariteit nodig om de juiste toegangsrechten en privileges te bepalen. TruliUs levert dat. We zijn erg blij om TruliUs toe te voegen aan TrustBuilder’s Service Catalog. Dit maakt het makkelijker voor bedrijven om hun dagelijkse interacties met hun B2B business partners te faciliteren en te digitaliseren. Dit zorg voor meer efficiëntie in veel bedrijfsworkflows, zoals onboarding. En het verlaagt de kosten aanzienlijk. ”

Klanten van TrustBuilder kunnen TruliUs nu al toevoegen als Identity Provider. TrustBuilder breidt zijn Service Catalog voortdurend uit met extra Identity Providers en diensten. Dankzij een recente subsidie van het Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemerschap (VLAIO), kan TrustBuilder de verdere ontwikkeling van zijn marktplaats versnellen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This