Stellar Cyber’s Open XDR versterkt beveiliging voor Barracuda-gebruikers

9 november 2021

Stellar Cyber, specialist in Open XDR en het toonaangevende next-gen platform voor securityoperaties, heeft zijn securityplatform heeft geïntegreerd met Barracuda CloudGen Firewall, Barracuda Web Application Firewall, en Barracuda Total Email Protection. Dit betekent klanten en prospects van managed security serviceproviders (MSSP) verbeteringen op het gebied van inzicht, geautomatiseerde correlatie van incidenten, het actief speuren naar dreigingen en herstel na een incident.

“Onze klanten weten dat Barracuda de beste security oplossingen biedt voor e-mail, het netwerk en webapplicaties. Als het gaat om de verdediging tegen de geavanceerde cyberdreigingen van vandaag, zoals ransomware en datalekken, zijn ze op zoek naar compleet inzicht en naar automatisering”, zegt Fleming Shi, CTO bij Barracuda Networks. “We bieden al Barracuda SKOUT Managed XDR, dat geoptimaliseerd is voor onze MSP-klanten. Deze nieuwe integratie met Stellar Cyber ​​geeft onze zakelijke klanten een compleet beeld van hun infrastructuur en biedt mogelijkheden om de respons op incidenten op aanvallen in real-time te coördineren.”

Het Stellar Cyber-platform integreert XDR Kill Chain en door AI gestuurde correlatie van gedetecteerde dreigingen en waarschuwingen door middel van automatisch gegenereerde incidentmeldingen. Alles in een gebruiksvriendelijk dashboard dat een overzicht biedt van de complete infrastructuur. Zo weten security analisten precies wat ze moeten onderzoeken. Bovendien is het dankzij de ingebouwde multi-tenantfuncties van Stellar Cyber​ voor Barracuda’s MSSP-partners makkelijker dan ooit om SOC-as-a-service diensten aan te bieden.

“Met de integratie van ons op Open XDR en AI gebaseerde security platform met de populaire oplossingen van Barracuda, bieden we klanten meer inzicht en nieuwe SOC-mogelijkheden, zoals correlatie van dreigingsanalyses, het opsporen van dreigingen en geautomatiseerd herstel”, zegt Paul Jespersen, Senior Vice President of Global Business Development bij Stellar Cyber: “Ons platform verzamelt en verwerkt gegevens van alle bestaande security tools en presenteert alle informatie via één dashboard dat security dreigingen identificeert en daar prioriteiten aan toekent, van individuele waarschuwingen tot geavanceerde incidenten en complete overzichten van het verloop van een aanval, op een manier die de efficiëntie van SOC-operaties optimaliseert.”

Met ransomwarebescherming als voorbeeld zijn hier enkele voordelen van de integratie:

  • Signalen en waarschuwingen van Barracuda Total Email Protection komen beschikbaar binnen Stellar Cyber. Dit biedt inzicht in phishing- en merkkapingaanvallen die bedoeld zijn om om logingegevens te verzamelen.
  • Als iemand op een phishing-link klikt, stopt Barracuda CloudGen Firewall het verkeer naar de site van de aanvaller en markeert het doelwit voor andere pogingen.
  • Netwerk- en applicatie-infrastructuur worden voortdurend bestookt met inbraak- en toegangspogingen, vooral met gestolen inloggegevens. Met signalen van Barracuda CloudGen Firewall en Barracuda Web Application Firewall worden deze pogingen door Stellar Cyber onmiddellijk gesignaleerd en tegengehouden.

Barracuda werkt aan diepere en bredere integraties met Open XDR-platforms zoals Stellar Cyber. Barracuda-klanten kunnen zo ransomware beter tegenhouden en aanvallers voor blijven die inloggegevens proberen te stelen of accounts proberen over te nemen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This