Infor neemt Lighthouse Systems over

9 november 2021

Infor kondigt de overname aan van Lighthouse Systems, een leverancier van MES (manufacturing execution systems) voor slimme productie. Het bekendste product van het bedrijf, Shopfloor-Online, helpt productiebedrijven bij het beheren en verbeteren van productieactiviteiten op het gebied van productie, kwaliteit, inventaris en onderhoud. 

De MES-oplossing van Lighthouse Systems, die volledig kan worden geïntegreerd in Infor CloudSuite ERP-systemen (enterprise resource planning), helpt Infor te voldoen aan de klantbehoefte om 24×7 productieactiviteiten te realiseren. Infor verwacht dat de time to value voor klanten aanzienlijk verkort door een volledig geïntegreerde en out of te box oplossing aan te bieden. 

“MES-oplossingen zijn van cruciaal belang voor productieorganisaties die dataconsistentie en real-time zichtbaarheid van alle fabrieksactiviteiten willen garanderen”, aldus Kevin Samuelson, CEO van Infor. “De integratie van deze mogelijkheden met onze industriespecifieke ERP-systemen helpt ons nog krachtigere oplossingen te leveren aan productieorganisaties. Dit helpt bedrijven die hun activiteiten willen digitaliseren en de ambitie hebben om verder te groeien.” 

Lighthouse Systems is gevestigd in Crawley, Verenigd Koninkrijk, ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Londen. Het bedrijf heeft kantoren in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Singapore. De ongeveer 100 werknemers bedienen klanten wereldwijd in focussectoren zoals automotive, bouw & constructie, voeding & drank, life science, machines & uitrusting, verpakking, en duurzame energie. De organisatie bedient klanten waaronder Ball Corporation, Formica, Lucite International, Nissan, Benteler en de Timken Company. 

Het Shopfloor-Online product van Lighthouse Systems maakt slimme productie mogelijk door alle productieactiviteiten in een centraal softwaresysteem te verzamelen, dat 24×7 toegankelijk is. Het systeem, dat kan worden ingezet in de cloud of on-premises, verbindt de fabriek met de volledige organisatie.  

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This