Visma verstevigt positie op e-commercemarkt met overname Mijnwebwinkel

4 november 2021

Visma, Europees leider in cloudbedrijfsoplossingen, neemt e-commerceplatform Mijnwebwinkel over. Hiermee verstevigt Visma haar positie in de e-commercebranche in België.  

Mijnwebwinkel is een e-commerceplatform waar kmo’s in België en in Nederland snel en eenvoudig een webshop mee kunnen opstarten. De software is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. Tienduizenden ondernemers verkopen producten en diensten via Mijnwebwinkel, dat in 2005 is opgericht. Het platform verwerkt dagelijks vele duizenden orders die goed zijn voor zo’n 300 miljoen euro omzet per jaar. Er werken 35 mensen bij Mijnwebwinkel. 

Voor Visma is de overname interessant, omdat Mijnwebwinkel een goede combinatie vormt met haar boekhoudsoftware en de voorraadbeheersoftware Brincr. Hiermee kunnen kleine ondernemers profiteren van een compleet gebruiksvriendelijk en laagdrempelig e-commerceplatform, inclusief boekhouding en voorraadbeheer. 

“Door de uitbouw van onze stevige positie in het e-commercelandschap in België en in Nederland, krijgen we onder Visma’s vleugels extra power om onze groeiambitie te realiseren”, zegt Danny de Pee, COO van Mijnwebwinkel. “We zetten onze eigen strategie verder, terwijl we profiteren van de schaalgrootte van een Europees softwarebedrijf. Daarmee vormen Visma en Mijnwebwinkel een goede match.” 

“We zijn erg blij dat Mijnwebwinkel nu deel uitmaakt van de Visma-familie, omdat we nu ook een laagdrempelige e-commerceoplossing kunnen bieden. Daarmee kunnen we ondernemers in deze branche compleet ontzorgen”, zegt John Reynders, Area Director Benelux bij Visma. “Mijnwebwinkel is een mooie software, waarmee ondernemers een gebruiksvriendelijke webshop kunnen opstarten, zonder dat er technische kennis vereist is. Bovendien krijgen ze persoonlijke support binnen hun abonnement, wat uniek is in de branche. Al die ondernemers voeren ook een boekhouding en voorraadbeheer, dat biedt dus mooie kansen om hen onze andere bedrijfssoftware – voor bijvoorbeeld boekhouding, voorraadbeheer en hr- en salarissoftware – aan te bieden. Met de overname van Mijnwebwinkel zetten we als Visma een mooie stap op de alsmaar groeiende e-commercebranche.” 

De organisatie gaat, als onderdeel van de Visma-familie, samenwerken met de andere Visma-bedrijven in het kmo-ecosysteem.  

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This